Packázik a nézőkkel a Cowboyok és űrlények rendezője

A Super Bowl – Amerika legnézettebb sporteseménye – előtt szokás szerint rengeteg mozielőzetessel csigázták a nézők érdeklődését, de csupa olyan trailer készült, amely több kérdést vet fel, mint amennyi választ ad. Ebben élenjárt a Cowboyok és űrlények előzetese, méghozzá tudatosan. – Mint egy jó thrillerben, lassan adagoljuk a feszültséget – ismeri be a manipulálás tényét a film rendezője, Jon Favreau. – Például van sok lövöldözés, és a színészek jelentőségteljesen néznek, de egyetlen űrlényt sem mutatunk. Aztán az összes bevágott jelenet a film első feléből van, és semmit nem lehet látni a másodikból, amikor kezdenek igazán eldurvulni a dolgok. Elvégre annak is kapnia kell valamit a pénzéért, aki majd jegyet vált a filmre, nem?

A rendező nem aggódik amiatt, hogy sokan paródiának gondolják a filmet, mivel cowboyok nem szoktak földönkívüliekkel háborúzni. – Távol állt tőlünk, hogy paródiát készítsünk, bár kétségtelenül a talpáról a feje tetejére állítjuk a műfajt. A hagyományos indiános westernben ugye az a felállás, hogy a fejlett nyugati civilizáció képviselői összecsapnak az alacsony technikai színvonalat képviselő őslakosokkal, és az eredményt borítékolni lehet. Mi azt kérdeztük: mi van, ha a cowboyok hirtelen űrhajókkal meg lézerfegyverekkel találják szembe magukat? Akkor az ő coltjaik ugyanúgy nem érnek semmit, mint az indiánok kőbaltái velük szemben. Ezért kell a cowboyoknak összefogniuk az apacsokkal, meg hát azért ott van Daniel Craig is egy olyan kütyüvel, ami hatásos a földönkívüliekkel szemben.

A Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens) a jelenlegi helyzet szerint augusztus 25-én kerül a hazai filmszínházakba.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .