Michael Bay mégsem akar saját Ponyvaregényt

Michael Bay mégsem akar saját Ponyvaregényt

Eddig úgy tudtuk, a Transformers 2 után azt szerette volna Michael Bay, ha kivehet egy év alkotói szabadságot és megvalósíthatja dédelgetett tervét: egy Ponyvaregény-szerű véres vígjátékot szeretett volna forgatni, kevés pénzből. – Az ötletet egy újságcikk adta – mesélte akkor a rendező. – Egy csapat testépítőről szólt, akiknek az agyára ment a sok szteroid. Bűnszövetkezetet alakítottak, amely a fél várostól védelmi pénzt akart szedni, csakhogy szembetalálták magukat a valódi maffiával, és ebből nagy baj lett. Amolyan Ponyvaregény-szerű film lehetne, sok fordulattal, ütős dumákkal meg csavaros szerkezettel.

Nos, Bay most elhatárolódik akkori kijelentéseitől, mondván, volt már benne két Martini, amikor ezt a tervét vázolta a Paramount stúdió főnökének. Rögtön le is tett álmáról, amikor a nagyfőnök két érvet említett, miért kell Baynek azonnal megcsinálnia a Transformers 3-at.

Őt (a főnököt) páros lábbal kirúgják, ha nem vezényel le egy sok pénzt hozó szuperprodukciót.

A Transformers 3 kétezer embernek ad munkát válság idején: Bay ezek után belátta, hogy a saját kis Ponyvaregénye még várhat egy kicsit, ugyanakkor megfogadta, a Transformers 3 nem lesz olyan vacak, mint ez előző rész, amelynek forgatókönyve a nagy írósztrájk idején fogant, magyarul nem volt kompetens szerző, aki kellő szakértelemmel dolgozhatott volna rajta.

A még magyar cím nélkül árválkodó Transformers: The Dark of the Moon egy nappal az amcsik előtt, június 30-ától pusztít a hazai vásznakon 3D-ben.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .