Hétvégi USA bevételi adatok – 2013.01.20.

  1. $28,1M - $28,1M - Mama
  2. $17,6M - $59,1M – Zero Dark Thirty
  3. $11,4M - $67,9M – Silver Linings Playbook (Napos oldal)
  4. $9,1M - $41,3M – Gangster Squad (Gengszterosztag)
  5. $9M - $9M – Broken City (Megtört város)
  6. $8,3M - $30M – A Haunted House
  7. $8,2M - $138,4M – Django Unchained (Django elszabadul)
  8. $7,8M - $245,5M – Les Miserables (A nyomorultak)
  9. $6,4M - $896,5M – The Hobbit: An Unexpected Journey (A hobbit - Váratlan utazás)
  10. $6,3M - $6,3M – The Last Stand (Erőnek erejével)

Elég érdekesen jó számokat hozott a Guillermo del Toro által producált Mama című horrorfilm, amely fura módon PG-13-as korhatár besorolással ment. A Jessica Chastain főszereplésével készült alkotást $15 millióból rakták vászonra, amelynek értelmében nagyon rendben van. A második helyet a mindössze 28%-ot eső Zero Dark Thirty őrzi, míg a harmadik helyre a plusz 1,713 termet kapó Napos oldal futott be baromi jó számokat hozva. A Gengszterosztag ugyan még szó-szó tartja magát, de összességében hatalmas bukás, pedig a $60 millió, amiből készítették, abszolút gazdaságosnak tűnik egy ilyen szereplőgárdával. A Megtört város (Broken City) viszont egy R-es krimi-thriller, amelyben Mark Wahlberg oldalán Russell Crowe is főszerepel. Nem rossz szám ez, és a $35 milliós büdzsé sem tűnik vészesnek, de ez így akkor is karcsú. Az A Haunted House című horrorfilm viszont baromi sikeres még második hetében is… Hetedik helyen Django szabadult el, amely előtt még szép pálya áll, aztán a szintén Oscar-jelölt A nyomorultak, majd A hobbit első része követi őket a sorban. A nálunk csütörtökön nyitó Erőnek erejével (The Last Stand) is újdonság volt a hétvégén az amcsiknál, amelyre szintén nem a várt módon rohant a nép. Természetesen nem hozták nyilvánosságra, mennyiből készül Schwarzenegger akciófilmje.

Limitált premierként ezúttal mindössze a LUV című drámát kapták a tengerentúliak, amelyet 45 teremben vetítettek, ahol $90,000 sikerült össze.

Az első szám a hétvégi USA bevételt jelenti, míg a második a világszintű összbevételt mutatja.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .