Értékelés: Halhatatlanok (Immortals)

HalhatatlanokHeraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hüperión (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hüperión és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hüperión feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaidra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

OMG! Jelentem, megvan a 300 társfilmje. Az elmúlt években csak az előbb említett mű volt képes elvarázsolni, aztán kaptunk egy gyenge hasonmásfilmet, A titánok harcát, és most itt van a Halhatatlanok, ami feláll a dobogó első fokára Zack Snyder filmje mellé. Tarsem Singh kezébe rendezői stafétabotot adni? Kábé az év ötlete, ugyanis látványvilágát szintén semmihez sem foghatónak gondolom, mint anno a 300 esetében, csak ez másképp. Nyilván van hasonlóság, de azt kell mondjam, Singh odatette magát, és felülmúlt minden korábban látottat! Természetesen az évek alatt fejlődött a technológia, de azért ehhez adottságok kellenek, amik neki megvannak, hiszen nem hiába hívják többen a látvány nagymesterének. Csak hogy kicsit konkretizáljam a dolgokat, minden egyes képkockáját lélegzetelállítóan fényképezték, megtalálták a harmóniát, aminek köszönhetően nem vált csicsássá. Legjobban azok beállítások, szűrőhasználatok tetszettek, amelyeken keresztül mutatták az égboltot, a tengert, a sziklákat. Mindegyik egytől egyig lenyűgöző élményben részesíti a nézőt, és még meg sem említettem íj és istenek harca közben használt digitális trükköket.

Teljesen kiment a fejemből, hogy itt bizony elég keményre fogták a figurát, és nem vágták meg, úgy ahogy van a nép elé tolták az R-es korhatár besorolású változatot, hogy még jobban kiüssön a székből. Vagy inkább leszögezzen oda?! A vérrel óvatosabban bántak, mint az első bekezdésben említett Spártás filmben, mégis annyira brutálisan gyakták egymást, hogy öröm volt a vászon előtt ülni, és leesett állal bámulni ki a fejemből. Tényleg nem szaroztak, keményen odapirítottak, ahogyan sok filmben nem merik. Ennek kimondottan örülök, hogy megtették, és lazára hagyták a gyeplőt a témában.

Elég viccesen hangzik, de a legnagyobb negatívum a 3D, ami egy vicc. Lehet, velem van a baj, de én nem tolerálom ezt a technológiát. Hogy miért nem? Még mindig azért, amiért eddig sem. Konkrétan ennél a filmnél a legnagyobb baj, hogy elég sok a sötét jelenet, amit ugye nem előnyös egy kicseszett szemüvegen keresztül bámulni. No és akkor most jön a lényeg: szerintem nulla hatással járult hozzá a teljes élményfaktorhoz. Szomorú, hogy mégis ebben látják a jövőt. Van még ennek a technológiának hová fejlődnie. Na leakadok a témáról, és jöjjenek a színészek.

A szereplőgárda nem csak impozáns, de minden egyes tagja túlontúl tehetséges! Henry Cavill-lel kapcsolatban már pedzegettem korábban is, hogy itt bizonyíthat, mielőtt Clark Kent bőrében látjuk, és megtette. Átment a próbán – legalábbis nálam mindenképpen. Mindvégig odaadóan harcolt, tiszta szívvel, ahogyan csak az igazi nagy hősök teszik, emellett öröm volt nézni játékát, és valóban odatette magát, megdolgozott ezért a szerepért. Mindenképpen tehetséges a srác, és a Man of Steel kedvéért jó néhány kilót is magára szedett még, pedig itt sem nyurga. Mickey Rourke másik nagy kedvencem, akit akármilyen rosszfiú szerepében látok, mindig lenyűgöz. Most sem történt másként, és kegyetlenül feküdt neki Hüperión karaktere, akit meglehetősen hitelesen vitt vászonra, tényleg minden elismerésem neki is. Freida Pinto csodálatosabb, mint valaha. Egyértelműen ő a vászon fénypontja, az a nő, akire ha ránézel, egy hibát nem találsz rajta, mindenhol tökéletes, ami magától értetődően jól fest egy görög istenes filmalkotásban, és naná, hogy magával ragad a szépségével. Mondjuk színészi tehetségét nézve sem kell szégyenkeznie, ez is tény már korábbról. A többieket nem sorolom fel, de mindnyájukat igencsak gondosan szelektálták össze.

Mindenképpen kellemes csalódottsággal és jó szájízzel távoztam a nagyteremből, amit bevallok őszintén, elég jól esett végre egy újabb profin összerakott film elöl felállni. Hogy kicsit kötekedjek, így a végén megemlítem, hogy a sztorija picit egyszerű lett, de minden más kárpótol, és ezért pontot sem kívánok levonni. Végeredményben egy laza 9/10-nél kiegyezem vele.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

7 hozzászólás

  1. Anonymous

    Hát azért maradjunk 7/10-ben a gyenge sztori miatt + a fő hős olyan szerencsétlen volt amilyet még nem láttam. van amikor eltúlozzák az erejét de most ez elég gyengén adta elő. Ahogy elhagyta azt az íjat annyira vicces volt. Hát akibe 1 kicsi ész is szorult alap hogy az isteni eredetű íjjal lövöldözi le az ellenséget nem a szutyok lándzsával rohangál. aztán elgáncsolják és 1 hiéna elveszi a fegyvert hát igen tényleg odakúrt. Viszont a látványra nem lehet panaszkodni tényleg

  2. Anonymous

    Egyetértek az előttem hozzászólóval! Nagy rajongója vagyok a kosztümös filmeknek, főleg az antik világban játszódóaknak. Ebben a filmben azonban a sztori és a szereplők alakítása nagyon gyenge volt, amit a látvánnyal próbáltak ellensúlyozni. A rendezőre egyébként ráférne egy pszichiáter…

  3. Anonymous

    Utóbbi hozzászólót kérdezem: szerinte miért is férne rá a rendezőre egy pszichiáter? Mert ezt határozottan kijelenti, de az indoklás valahogy “lemaradt”.

  4. “azért maradjunk 7/10-ben a gyenge sztori…” Neked 7, nekem 9 kilenc, nincs ezzel baj, nem tetszhet mindenkinek minden film egyformán, plusz hatalmasat adott hozzá a látványorgia – a világ amelyben játszódik.

  5. A 9/10-től szerintem is messze van; nem egy pont választja el a tökéletes élménytől, mert azért van hibája, nem is kevés, de tény, hogy a ritka gyenge történet ellenére is jól szórakoztam. A harcok valami hihetetlenül jók lettek – bár Theseus magánakciói nem egyszer a 300-at másolják -, gyönyörűek a lassítások és a fröcsögő cgi-vér is elképesztően látványos, főleg az istenek és a titánok harcánál tettem le a hajamat, az valami lehengerlően jó volt. Igaz, több harcot is elbírt volna a történet, mert elég uncsi időnként, de így is érdemes befizetni rá, egy 7/10-et nekem megért.

  6. Anonymous

    nekem nagyon bejött,még sok hasonló filmet ;) 10/10

  7. Anonymous

    ez a film egy kalap fos …… a szobámba jobb blueboxos filmet csinálok , amikor a hellén király fejét levágják az a cg egy hányadék , az olaj meg miota oldodik vízben , mindenki talpig olajos orákulum kisasszony vörös ruhája meg patyolat tiszta vicc ez a film számtalan hibával fos szinkronnal ááá nem is sorolom tovább…