Bill Condon üzenete a Twilightereknek

Bill Condon üzenete a Twilightereknek

A napokban érkezett a hír, hogy az Oscar-díjas Bill Condon fogja rendezni a Twilight Saga utolsó darabját, a Breaking Dawnt. A rajongók elvárásai természetesen nagyon magasak, így a rendező most nekik üzent a Summit Facebook oldalán keresztül:

Kedves Twilight-fanok, Twilighterek, Twilight anyukák, Team Edward, Team Jacob, és Team Svájc tagok!

Csak szeretnélek üdvözölni benneteket, és hogy elmondjam, hogy már alig várom, hogy belemerüljek a Breaking Dawn elkészítésének kalandjaiba. Ahogy valószínűleg már hallottátok, Stephenie és a Summit csapata is nagyon kedvesen fogadtak, és nagyon koncentrálnak arra, hogy jól sikerüljenek a filmek.

Jelenleg nagyon lefoglal, hogy a megfelelő sebességbe hozzam magam: kétszer elolvastam a Breaking Dawnt, 2-3 alkalommal láttam Catherine és Chris filmjét, mind a négy zenei CD ott van a kocsimban, megkaptam Catherine jegyzetfüzetét, Mark Cotta Vaz könyveit, és még a képregény első kötete is ott hever az asztalomon. Tudom, hogy mindezek alig emelnek ki az „újszülött” státuszból, és alig kerülök közelebb ahhoz a világhoz, amelyben ti már évek óta éltek, de valahol el kell kezdenem.

Mint sokatok, én is nagyon szeretem a vámpírok világát, már gyerekkoromban kapcsolatba kerültem vele a Dark Shadows révén. De ez még önmagában nem lett volna elég, hogy elkezdjek érdeklődni egy vámpíros film elkészítése iránt, bár pályám kezdete óta jelen voltak nálam a horrorokra jellemző stílusjegyek. Már 13 éve, mióta elkészítettük a Gods and Monsterst, azóta várok rá, hogy visszatérhessek ehhez a stílushoz.

Stephenie csodálatos világa nagyon könnyedén belopta magát a szívetekbe, és ennek nem nehéz megmondani az okát. Szerintem a karakterei egyfelől nagyon időtlenek, ugyanakkor mégis nagyon modernek. Egy gyönyörű, igazi tájon játszódik Edward, Bella, Jacob, és a többiek története, és minden emberi érzés megjelenik, melyek különösen a Breaking Dawnban csúcsosodnak ki. Ez az utolsó fejezet, amelyben nem csak egy széles spektrumú történetet ismerhetünk meg, hanem érzelmileg, és dinamikailag is nagyon intenzív.

Nagyon szeretem a már most ikonnak számító Kristent, Robertet és Taylort, és nagyon örülök, hogy velük dolgozhatok, hogy láthassam, ahogy megformálják ezeket a karaktereket, ahogy útjuk végéhez érnek. El tudtok képzelni ennél jobb szórakozást?

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .