A Focus Features és a jövő év

A Focus Features és a jövő év

A Focus Features négy jövőre érkező filmjének a premierdátumát tette közzé, melyek mind ígéretes alkotásnak tűnnek.

Február 25-én kerül mozikba a The Eagle of the Ninth, melyben Channing Tatum, Jamie Bell, Donald Sutherland és Denis O’Hare alakítják a főszerepeket. A Kevin MacDonald rendezésében készülő film az ókori Rómába, a 140. esztendőbe repít minket vissza, húsz évvel azután, hogy a skót hegyekben nyoma veszett a teljes Kilencedik légiónak. A fiatal centúrió, Marcus Aquila (Channing Tatum) ekkor érkezik a fővárosba, hogy megoldja a rejtélyt, és helyreállítsa apja, a Kilencedik légió parancsnokának hírnevét. Régebbi cikkek itt.

Március 11-én érkezik Charlotte Bronte híres regényének adaptációja, a Jane Eyre, Cary Fukunaga rendezésében. A címszerepben Mia Wasikowskát láthatjuk, aki egy nevelőnőt alakít, és elcsavarja munkaadója, Mr. Rochester fejét, ám hamarosan rájön, hogy a férfi sötét titkot rejteget. Régebbi cikkek itt.

Április 8-án jön a Hanna, melynek címszerepében Saoirse Ronant (Komfortos mennyország) láthatjuk, akit apja (Eric Bana) hidegvérű gyilkosként nevelt fel, ám egy barátságos családdal való megismerkedés megváltoztatja a lányt. Régebbi cikkek itt.

Egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mikor érkezik az Egy lányról (An Education) rendezőnője, Lone Scherfig új filmje, a One Day, de a forgatás valamikor júliusban kezdődik. A történet szerint Emma (Anne Hathaway) és Dexter a diplomaosztójuk estéjén, 1988. július 15-én ismerik meg egymást. A lány középosztálybeli családból származik, és az az álma, hogy jobbá tegye a világot. A fiú ezzel szemben egy gazdag ficsúr, aki úgy gondolja, hogy a világ lesz az ő játszótere. Ezután 20 éven át minden július 15-én belepillanthatunk Emma és Dexter életébe, akiknek barátsága azóta is töretlen, dacára a sok veszteségnek és csalódásnak, amik érték őket. Útjuk során pedig elérkeznek ahhoz a ponthoz, amikor rájönnek, hogy amit keresnek, valójában végig ott volt a szemük előtt. Régebbi cikkek itt.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .