Manapság mindent feldolgoznak

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne hír valamilyen feldolgozásról, mivel manapság igen nagy divat lett Hollywoodban, hogy remake-et kap ez, vagy az a film. Ezzel alapjáraton nincs is semmi baj, de például tegnap érkezett a hír, hogy fel szeretnék dolgozni az 1975-ös The Rocky Horror Picture Show-t, ami a legszebb szóval kifejezve is elcseszett egy ötlet.

Illetve szoktuk még beszélni haverokkal, hogy manapság minden csak remake, nem így van? De. És miért? Hollywood kifogyott volna az ötletekből? Kétlem, ötlet az biztos van dögivel, csak épp mélyre kéne hozzá ásni, de inkább a bizniszben rejlik a titok nyitja, és emiatt szívunk olykor. Apropó, ötlet, vegyük példának a Buried-et, igaz még a filmhez nem volt szerencsém, de maga az egész, úgy ahogy van egyszerűen zseniális.

Manapság mindent feldolgoznak

Például abba gondolok bele elég sokszor egy remake hír hallatán, hogy mi történne, ha A keresztapa (The Godfather) feldolgozást kapna? Kb. a hajam égnek állna, mert 100%-ig biztos vagyok, hogy soha nem tudnák azt a színvonalat tartani, amit az akkor hozott, de itt egy hoppá! Mert nem csak a 70-es, 80-as, 90-es években állta meg a helyét, hanem napjainkban is lazán odapirít bármelyik filmnek! Most itt hagyjuk a látványra rámenős filmeket, ennek a cikknek nem ez a lényege, ezért nem is példálózok vele.

Az már megint egy másik téma így a végére, hogy van, amikor hasznára válik egy-egy alkotásnak, ha feldolgozzák. Hogy ne is menjek messzire, itt lesz rögtön A karate kölyök (The Karate Kid), aminél bizony kimondottan kellemeset csalódtam, és egyáltalán nem gáz, hogy újrázták. Vagy akad még a semleges terület, a Farkasember (The Wolfman), aminek imádom az 1941-es változatát, ugyanakkor ezzel a feldolgozással sem volt bajom. Szóval nehéz kérdés, de szerintetek inkább hasznosak a feldolgozások, avagy sem?

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. Crash

    Vannak jó remakek (az általad említett Karate kölykön kívül most hirtelen ami nekem beugrik pl a King Kong, hna szerintem neki sem tett roszatt:D )mint ahogy rosszak is,sőt lesznek is dögivel de nem az 5let hiánya vagy megléte a kulcs hanem inkább a financiális okok. Azzal együtt h nagyon sok film nem feldolgozás, sőt teljesen más cím alatt fut mégis koppintása 1 vagy 2 másiknak tehát ha ebből indulunk ki lehet h mégis csak van 1 kis 5let hiány? úgytűnik lassan igen!
    A Buried-re csak annyit h hiába eredeti én úgy gondolom nem túl széles kört fog a mozikba vonzani a film, periféria rétegekkel meg nem lehet nagyot gurítani legalábbis pénzügyileg. De h válaszoljak a fő kérdésre szerintem jöjjenek csak a feldolgozások mert hátha jobbak mint az eredeti és ha nem még mindig visszanyúlhatunk az alap filmhez. A választási lehetőség meg csak jó dolog :)

  2. Burieddel kapcsolatban igazad van, tuti nem sok embert érdekel, de én pl. szeretem az egyedi dolgokat. King Kong jó példa, bár nekem az eredeti is tetszett, viszont ott meg az van, mint a Farkasembernél, hogy a kor miatt többet tudtak mutatni. Technológiai fejlődés miatt, stb.

    A elejével kapcsban pedig a pénz, természetesen ez mindennek a mozgatórúgója, viszont rengeteg tré filmet gyártanak mostanság, szóval az ötlethiány is jelen van kőkeményen.