Zack és Miri pornót forgat (Zack and Miri Make a Porno)

Zack és Miri pornót forgat poszterHa Kevin Smith nevét halljuk, minden bizonnyal remek vígjátékai (Shop Stop 1-2, Jay és Néma Bob, stb...) jutnak eszünkbe, és legendássá vált karakterei (a már említett páros mellett Randal és Dante). Kevinünk ismét a vígjáték műfajában rendezett, de ezúttal sajnos közel sem olyan jól, mint említett kultfilmjeinél. Adott két régi iskolatárs és jóbarát, akik együtt élnek, Zack (Seth Rogen) és Miri (Elizabeth Banks). Zack egy kávézóban dolgozik, és Mirit sem veti fel éppen a pénz, így aztán, mikor már nagyon elmaradnak a számlákkal a gonosz szolgáltatók kikapcsolják náluk az áramot és a meleg vízet. Mit lehet ilyenkor tenni? Zack szerint pornófilmet kell forgatni. Méghozzá igazi geek stílusban, a Star Wars után szabadon, Star Whores címmel. A nagy műhöz persze segítőkre is szükség van, így kerül a képbe Delaney (Craig Robinson) mint producer, valamint Lester (Jason Mewes), Deacon (Jeff Anderson, vagyis Randal a Shop Stop filmekből), Bubbles (Traci Lords), Stacey (Katie Morgan, ő tényleg pornószínésznő), és Barry (Rick Mabe). A stáb a helyszínt is megtalálja, egy igencsak lepukkant ház képében, amit azonban másnapra ledózerolnak minden bent lévő felszereléssel együtt. Ezútán jön a nagy ötlet: készüljön a film a kávézóban! Zack vezetésével hamarosan meg is kezdődik a forgatás, azonban, mikor a Mirivel közös jelenetük jön, felszínre törnek az érzelmek (nem, nem úgy). Ezután még egy kis bonyodalom és kavarás után el is készül a film, és jön a happy end.

Értékelés: Kevin Smith eddigi munkásságához képest csalódás a film, érződik, hogy itt valami bizony hiányzik. Az elején iszonyat lassan indul be a történet, és közben is belassul egyszer-egyszer, és a karakterek kibontása is megreked a felületesség szintjén sajnos. Egy-két jelenet viszont nagyon jól sikerült, képtelenség röhögés nélkül kibírni. Brandon Routht is jó volt látni, Jason Mewest meg főleg, és Katie Morgan is aranyos volt, a film igazi aduásza viszont Elizabeth Banks, aki azontúl, hogy rendkívül szép és bájos jelenség remek színésznő is, ha kell hülyeszőkenő, de, ha a helyzet úgy hozza, akkor drámakirálynő. Viszont, azt kell mondjam (írjam), hogy ezek a kis apró örömök mentik meg a filmet a középszerűségtől, de nekem ez 6/10-nél többre így sem elég. Kár érte, mert ebben több volt.

A filmnews.hu egykori szerkesztője, jó barát.

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .