Wes Anderson ötletei egy James Bond filmre

Wes Anderson, mint egy James Bond film rendezője? Igen, minden bizonnyal ez sohasem fog megtörténni - azonban ez nem zárja ki, hogy a rendező megossza ötleteit ezzel kapcsolatosan.

Anderson egy interjú során beszélt róla, hogy lenne ötlete egy 007-es akcióra, ami a Mission: Deferred (Küldetés: Elhalasztva) címet kapná, és egy céltalan Bondról szólna, M irtó elfoglalt lenne benne, és egy nagyon flancos kávéfőző is helyet kapna. A továbbiakban Anderson megosztja az ötletét Ralph Fiennesszal, a 007 - Skyfall újonc szereplőjével.

Wes Anderson ötletei egy James Bond filmre

Anderson a New York Times panelján osztotta meg Bondos ötleteit, ahol jelen volt a NYT írója, David Carr is. bizonyára tudjátok, de azért írom, hogy a rendező legújabb filmjében, A Grand Budapest Hotelben (The Grand Budapest Hotel) is szerepel a színész. Carr hozzátette, hogy Anderson nincs jóba a nagyobb stúdiókkal, amelyet aztán így folytatott: "Nem arról van szó, hogy én utasítanám vissza az ajánlatokat. Egyszerűen csak Sam Mendest keresik meg és nem engem."

Ennek ellenére viszont megtudhattuk a rendezőtől, hogy milyen is lenne egészen pontosan az a James Bond film, amelyet ő rendezne.

"Régóta megvan ez az ötletem, ezért is szeretném megcsinálni. Egykor megfordult a fejemben, hogy csinálok egy Bond filmet Mission: Deferred címmel. Ez néhány évvel ezelőtti ötlet. James Bond. A hidegháborúnak vége, nincs semmi küldetés. Bond belép M irodájába, aki épp telefonál. Egy ideig fel-alá járkál, majd végül így szól (Anderson Bondot imitálja, ahogy magára vonja M figyelmét). Ami a kütyüket illeti, arra gondoltam, hogy egy remek kávéfőzője lenne. És belekeveredhetne egy kocsmai verekedésbe vagy valami ilyesmibe, hiszen engedélye van rá, hogy öljön. De senki nem csapott le a projektre."

Meg kell hagyni, elég szórakoztatóan hangzik Anderson ötlete, és ami engem illet, simán el tudnék képzelni egy filmet tőle, hiszen nagymesternek tartom. Mit szólnátok hozzá? Alább a teljes interjú is megtekinthető.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. zsocso

    Hát több logikai bakit Anderson sem tett volna bele a Skyfall-ba, mint Mendes az tuti. Még akár jobb is lehetett volna. Hihetetlen, hogy a film fő történetszála milyen véletlenekre épült.

    • Nekem nagy kedvencem a Skyfall, kétszer is láttam moziban, másodjára felirattal, amire lehetett köpködni… :D