Toronto 2013: Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések

Néhány napra a feledésbe merült a 38. Torontói Nemzetközi Film Fesztiválról szóló bejelentés, amely rengeteg érdekes filmet tartogat az odalátogatók számára. A fesztiválra idén szeptember 5. és 15. között kerül sor. Nézzük az első szekciót a sok közül! Folytatás a tovább mögött, a további versenyzők pedig hamarosan érkeznek.

TIFF-Logo

NYITÓFILM:

The Fifth Estate

Rendező: Bill Condon

Szereplők: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Carice van Houten

Sztori: Egy drámai szálak közé csomagolt, valós eseményeken nyugvó thriller, amely a romlottságról és a hatalomról szól, amely miatt egy internetes oldalból létrejött a 21. század egyik legvitatottabb szervezete, a WikiLeaks.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 01 The Fifht Estate

ZÁRÓFILM:

Life of Crime

Rendező: Daniel Schechter

Szereplők: John Hawkes, Jennifer Aniston, Isla Fisher

Sztori: Elmore Leonard The Switch című regényén alapul, amely Louisról és Ordellről szól, két közönséges bűnözőről, akik az 1970-es években, Detroitban elrabolják egy korrupt ingatlanos feleségét, hogy váltságdíjat kérjenek érte.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 02 Life of Crime

GÁLAVETÍTÉSEK:

American Dreams in China

Rendező: Peter Ho-Sun Chan

Szereplők: Xiaoming Huang, Dawei Tong, Deng Chao

Sztori: 1985. A kínai gazdasági reform időszak közepén járunk, és három főiskolai hallgatót követhetünk nyomon: az egyikük nem akarja, hogy családjához hasonlóan ő is farmer legyen, a másik egy cinikus zseni, a harmadik pedig egy romantikus álmodozó. A nyugati irodalom, a zene, a filmek és az amerikai álom szeretete köti össze őket. Ennek köszönhetően megalapítanak egy nagyon sikeres angol nyelvtanfolyamot, de a hirtelen jött siker könnyen tönkreteheti barátságukat.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 03 American Dreams in China

The Art of the Steal

Rendező: Jonathan Sobol

Szereplők: Jay Baruchel, Matt Dillon, Kurt Russell, Terrence Stamp, Matt Dillon

Sztori: Crunch Calhoun, a harmadosztályú motoros fenegyerek másodállásban műkincseket mozdít el rendeltetésszerű helyről, aki összefog testvérével, hogy közösen lovasítsák meg a világ egyik legértékesebb könyvét. De Crunch számára nem csupán a könyv a tét: a múltját is szeretné átírni.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 04 The Art of the Steal

August: Osage County

Rendező: John Wells

Szereplők: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Benedict Cumberbatch, Abigail Breslin

Sztori: Meryl Streep a Weston család drogfüggő anyukáját, Violetet alakítja, míg Julia Roberts az idősebb lányát, Barbara Fordhamet. Mikor Violet férje eltűnik, Barbara visszatér otthonába két testvérével, hogy támogassák anyjukat, de a családi összejövetel alkalmával számos családi titok kerül a felszínre. Barbara saját problémáival szembesül, ráadásul férjének viszonya volt egy főiskolai hallgatóval.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 05 August Osage County

Cold Eyes / Gam-si-ja-deul

Rendező: Cho Ui-seok és Kim Byung-seo

Szereplők: Seol Kyung-gu, Jung Woo-sung, Han Hyo-joo, Lee Jun-ho, Jin Gyeong

Sztori: Egy veterán vezető és egy újonc, de tehetséges nyomozónő összefognak, hogy megfigyeljenek egy veszélyes bűnszervezetet. A folyamatos megfigyelések és üldözések közelebb hozzák őket a szervezet lebuktatásához, de végzetes hibát vétenek.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 06 Cold Eyes

The Grand Seduction

Rendező: Don McKellar

Szereplők: Brendan Gleeson, Taylor Kitsch, Gordon Pinsent, Liane Balaban, Mark Critch

Sztori: A kis újfundlandi kikötővárosba, Tickle Headbe nagy pénz érkezhet, ha sikerül a kőolaj előállításához szükséges anyagokat beszerezniük. Erre viszont kevés az esély, ugyanis egy orvos aláírására is szükségük van. Csak egy ember, Dr. Paul Lewis jelentkezik, akit a lakók sikeresen meggyőznek, hogy maradjon náluk az egyhónapos próbaideje után is. Paul egyre jobban megszereti az ott élőket, és fogalma sincs róla, hogy valójában minden csak egy nagy hazugság.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 07 The Grand Seduction

Kill Your Darlings

Rendező: John Krokidas

Szereplők: Daniel Radcliffe, Jack Huston, Ben Foster, Dane DeHaan, Michael C. Hall, Jennifer Jason Leigh, Elizabeth Olsen

Sztori: Egy gyilkosság története, amely összehozta az ifjú Allen Ginsberget, Jack Kerouacot és William Burroughst a Columbia Egyetemen 1944-ben, és ezzel egy teljes generációt indított be - szikrát adott a Beat forradalom számára.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 08 Kill Your Darlings

The Love Punch

Rendező: Joel Hopkins

Szereplők: Emma Thompson, Pierce Brosnan

Sztori: Egy elvált házaspár a fejébe veszi, hogy visszaszerzik a nyugdíjjárulékot, amelyet elloptak tőlük.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 09 The Love Punch

The Lunchbox

Rendező: Ritesh Batra

Szereplők: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith

Sztori: A történet Mumbaiban játszódik, és egy rossz helyre kiszállított ételhordóról szól, amelynek köszönhetően kapcsolatba kerül egy fiatal feleség és egy élete alkonyán lévő férfi. A két ismeretlen közös álmodozásba kezd, és üzeneteket küldözgetnek egymásnak az ételhordón keresztül, azonban ez a képzelgés hamarosan veszélyeztetni kezdi a valódi életüket.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 10 The Lunchbox

Mandela: Long Walk to Freedom

Rendező: Justin Chadwick

Szereplők: Idris Elba, Naomie Harris, Robert Hobbs, Terry Pheto

Sztori: A történet alapjait Dél-Afrika elnökéről, Nelson Mandeláról írt azonos című önéletrajzi könyv szolgáltatja, amely Mandela életét meséli el korai éveitől kezdve az iskoláján keresztül, egészen odáig, hogy 18-tól 27 éves koráig börtönben töltötte éveit, majd pedig újjápítette az országot, szeretett hazáját.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 11 Mandela Long Walk to Freedom

Parkland

Rendező: Peter Landesman

Szereplők: Paul Giamatti, Colin Hanks, Zac Efron, Billy Bob Thornton, Jacki Weaver, Marcia Gay Harden

Sztori: A filmet igaz történet ihlette, és az 1963-as eseményeket mutatja be, amikor John F. Kennedy amerikai elnök ellen merényletet követtek el Dallasban a Parkland kórháznál.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 12 Parkland A kép nem a film egy hivatalos képkockája!

The Railway Man

Rendező: Jonathan Teplitzky

Szereplők: Colin Firth, Jeremy Irvine, Nicole Kidman

Sztori: A történet Eric Lomax önéletrajzán alapul, akit a hírhedt burmai "halálvasúthoz" küldtek dolgozni, és annak a történetét ismerhetjük meg, ahogyan japán katonák foglyul ejtették a II. világháború idején. Lomaxot még fiatalkorában fogták el, és csak később, felnőttként szabadult, de teljes mértékben a mai napig nem tudta feldolgozni az őt érő kínzó eseményeket.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 13 The Railway Man

The Right Kind of Wrong

Rendező: Jeremiah Chechik

Szereplők: Ryan Kwanten, Sara Canning, Catherine O'Hara

Sztori: Romantikus vígjáték egy bukott íróról, akiből mosogatófiú lett, és közben eltántoríthatatlan álmodozó, aki mindenét kockára teszi, hogy megmutassa szíve hölgyének, miért ő a megfelelő számára.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 14 The Right Kind of Wrong

Rush (Hajsza a győzelemért)

Rendező: Ron Howard

Szereplők: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino

Sztori: 1976 - a Forma 1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 15 Rush

Shuddh Desi Romance

Rendező: Maneesh Sharma

Szereplők: Parineeti Chopra, Rishi Kapoor, Sushant Singh Rajput, Vaani Kapoor

Sztori: Valós és nagyon is aktuális hajmeresztő szerelmi történet a szerelemről, a vonzásról és az elkötelezettségről. Ez a romantikus vígjáték bepillantást engedi a mostani szívügyekbe.

Toronto 2013 Nyitófilm, zárófilm, gálavetítések 16 Shuddh Desi Romance

Supermensch The Legend of Shep Gordon

Rendező: Mike Myers

Szereplők: Shep Gordon, Mike Myers

Sztori: A film azt mutatja be, amikor 1991-ben, mindössze néhány héttel a Wayne világa forgatása előtt Shep Gordon zenei producer komoly akadályt gördített Mike Myers elé, amiért fel akart használni egy Alice Cooper számot a filmben. Ezután viszont jó barátokká váltak. Most, 22 évvel később bepillantást nyerhetünk Gordon életébe, és ezúttal Myers gördít akadályt az ő útjába.

My beautiful picture

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. És ez még nem minden! :) Még van négy rész, amiből az egyik már ma reggel kikerült, és a többivel is igyekszem. :) De egyetértek, baromi jó a felhozatal!