Sundance 2013: VERSENYEN KÍVÜL

SPOTLIGHT: olyan alkotások, amelyek már lenyűgözték a nézőket az Intézet pedig szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy a 2013-as Sundance Film Fesztivál résztvevőivel is ez történjen.

A063_C008_080988

Ass Backwards (éjféli vetítésekből kiragadva), amerikai (Rendező: Chris Nelson, Forgatókönyv: June Diane Raphael, Casey Wilson)

A két imádnivaló pancser, Kate és Chloe hazautaznak szülővárosukba, hogy visszavegyék a szépségkirálynői koronát, amit gyermekkorukban elvettek tőlük, azonban rájönnek, hogy nincs értékesebb dolog, mint a barátságuk.

Szereplők: June Diane Raphael, Casey Wilson, Vincent D'Onofrio, Alicia Silverstone, Jon Cryer, Brian Geraghty.

01 Fill the Void

Fill the Void, izraeli (Írta és rendezte: Rama Burshtein)

Egy mélyen vallásos izraeli 18 éves lányt családja rávesz, hogy menjen hozzá elhunyt nővére özvegyéhez. Függetlenségének kivívása teljességgel képtelenség Tel-Aviv ultra-orthodox haszidista közösségében, ahol a vallásos törvények, a tradíció és a rabbi szava szent és sérthetetlen.

Szereplők: Hadas Yaron, Yiftach Klein, Irit Sheleg, Chaim Sharir, Razia Israeli, Hila Feldman.

02 Gangs of Wasseypur

Gangs of Wasseypur, indiai (Rendező: Anurag Kashyap, Forgatókönyv: Anurag Kashyap, Zeishan Quadri)

Shahid Khan kitaszítottként él brit vonatok kirablása miatt, de bosszút esküszik és ezt a bosszúszomjat minden vágya továbbörökíteni. Shahid fia megfogadja, hogy visszaszerzi apja becsületét, és az indiai város, Wasseypur legrettegettebb polgára lesz.

Szereplők: Manoj Bajpai, Nawazuddin Siddique, Richa Chadda, Huma Qureshi, Tigmanshu Dhulia.

03 The Gatekeepers

The Gatekeepers (dokumentumfilm), izraeli-német-belga-francia (Rendezte: Dror Moreh)

A mindent elsöprő katonai győzelem után 1967-ben, Izrael hosszútávon fennmaradó békében reménykedett. 45 évvel később még mindig nem ez helyzet. Hat ex-titkosszolgálati vezető mesél a kudarcokról és sikerekről, amelyeket a "békefolyamat" részének tekintenek.

04 Mud

Mud, amerikai (Írta és rendezte: Jeff Nichols)

Két tinédzserfiú belebotlik egy szökevénybe és úgy döntenek, segítenek neki elkerülni a fejvadászokat, hogy újra találkozhasson igaz szerelmével.

Szereplők: Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland, Reese Witherspoon.

05 No

No, chilei-amerikai. (Rendező: Pablo Larraín, Forgatókönyv: Pedro Peirano)

Amikor a chilei diktátor Augusto Pinochet népszavazást ír ki elnöki hatalmának 8 éves meghosszabbítására, az ellenzék meggyőzi a fiatal reklámcég tulajdonost, hogy vezesse ellenkampányukat.

Szereplők: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Luis Gnecco, Marcial Tagle, Néstor Cantillana.

06 Sightseers

Sightseers, brit (Rendező: Ben Wheatley, Forgatókönyv: Alice Lowe, Steve Oram)

Chris szívesen nyílna meg barátnője, Tina előtt, de a körülmények összeesküdtek ellenük, a tervezett álomvakáció vártalan és kedvezőtlen fordulatot vesz.

Szereplők: Alice Lowe, Steve Oram.

07 Stories We Tell

Stories We Tell (dokumentumfilm), kanadai (Rendező: Sarah Polley)

Sarah Polley egyszerre rendez és nyomoz, méghozzá családi titkok után, és természetesen arra jut, hogy az igazság mindig aszerint változik, hogy éppen ki szájából hallani.

PARK CITY AT MIDNIGHT (éjféli vetítések):

Nyers, hangos és lázadó szellemű alkotások a film szerelmeseinek keménymagjához szólnak, akik annyira hajlamosak beleélni magukat a filmbe, hogy észre sem veszik az idő múlását. Legyen szó horrorfilmekről vagy vígjátékokról, a válogatás célja az volt, hogy a nézőközönség nyugtalanul mocorogva a székében ébren maradjon.

09 Hell Baby

Hell Baby, amerikai (Írta és rendezte: Robert Ben Garant, Thomas Lennon)

Egy leendő házaspár egy felújítandó, szellemjárta házba költözik New Orleansba - egy házba, amin súlyos átok ül. Az irányítás gyorsan kicsúszik a kezeik közül, és hamarosan kiderül, hogy csupán a Vatikán elit ördögűző csapata mentheti meg őket - vagy ők sem?

Szereplők: Rob Corddry, Leslie Bibb, Keegan Michael Key, Riki Lindhome, Paul Scheer, Rob Huebel.

10 In Fear

In Fear, brit (Írta és rendezte: Jeremy Lovering)

A vidéki kanyargós utak labirintusában, ahol csak az autójuk védi meg őket, Tom és Lucy szabad préda egy láthatatlan szadista számára, aki legvadabb félelmeiket váltja valóra. Míg végül rá nem jönnek, ők engedték be a gonoszt - ott utazik velük a kocsiban.

Szereplők: Alice Englert, Iain De Caestecker, Allen Leech.

11 Kink

Kink (dokumentumfilm) / U.S.A. (Rendező: Christina Voros)

A fétis-pornóipar dolgozói beszélnek szexről, alárendeltségről és az üzletről, a San Fransicso Armory épületében végzett mindennapos munkájukról, és hogyan vált a történelmi jelentőséggel bíró helyszín a feltörekvő pornóipar és a kink.com fellegvárává.

12 The Rambler

The Rambler, amerikai (Írta és rendezte: Calvin Lee Reeder)

Miután kiengedték a börtönből, a "The Rambler" becenevű férfi útban rég nem látott testvéréhez egy rejtélyre bukkan a kisvárosok és kanyargós utak ösvényében.

Szereplők: Dermot Mulroney, Lindsay Pulsipher, Natasha Lyonne, James Cady, Scott Sharot.

13 S-VHS

S-VHS, kanadai-amerikai (Rendező: Simon Barrett, Adam Wingard, Edúardo Sanchez, Gregg Hale, Timo Tjahjanto, Gareth Huw Evans, Jason Eisener, Forgatókönyv: Simon Barrett, Jamie Nash, Timo Tjahjanto & Gareth Huw Evans, John Davies)

Két magánnyomozó egy eltűnt diák keresése közben betör egy elhagyatott házba, ahol egy újabb rejtélyes VHS kazetta gyűjteményre bukkannak. Miközben a horrorisztikus eseményeket nézik, rájönnek, milyen szörnyű okok állnak a diák eltűnésének hátterében.

Szereplők: Adam Wingard, Lawrence Levine, L.C Holt, Kelsy Abbott, Hannah Hughes.

14 Virtually Heroes

Virtually Heroes, amerikai (Rendező: GJ Echternkamp, Forgatókönyv: Matt Yamashita)

Két öntudatra ébredt játékos karakter egy Call of Duty típusú videojátékban megelégeli semmirekellő és frusztrációval teli életét. Válaszokat szeretnének, ezért egyikük ott hagyja társát és küldetését, hogy megtalálja az élet cheat code-jait.

Szereplők: Robert Baker, Brent Chase, Katie Savoy, Mark Hamill, Ben Messmer.

15 We Are What We Are

We Are What We Are, amerikai (Rendező: Jim Mickle, Forgatókönyv: Nick Damici, Jim Mickle)

Egy pusztító erejű vihar olyan nyomokat hoz felszínre, amelyek a hatóságokat egyre közelebb vezetik a kannibál Parker családhoz.

Szereplők: Bill Sage, Ambyr Childers, Julia Garner, Michael Parks, Wyatt Russell, Kelly McGillis.

NEW FRONTIER:

Kísérleti alkotások, amelyek a mozgókép határait feszegetik, a film, modern művészetek és új médiatechnológiák hathatós közreműködésével.

16 Charlie Victor Romeo

Charlie Victor Romeo, amerikai (Rendező: Robert Berger, Karlyn Michelson, Forgatókönyv: Robert Berger, Patrick Daniels, Irving Gregory)

Díjnyertes dokumentarista játékfilm, amely teljes egészében hat bajba került repülőgép fekete dobozából származó beszélgetések jegyzőkönyvéből készült, a legmodernebb 3D-s technológia felhasználásával.

Szereplők: Patrick Daniels, Irving Gregory, Noel Dinneen, Sam Zuckerman, Debbie Troche, Nora Woolley.

17 Fat Shaker

Fat Shaker, iráni (Írta és rendezte: M Shirvani)

Egy túlsúlyos apa és jóképű, de süketnéma fia kalandjainak története Teheránban. Egy gyönyörű fiatal lány felborítja kiegyensúlyozott kapcsolatukat, arra kényszerítve őket, hogy új alapokra helyezzék kapcsolatukat és másképp gondolkodjanak az őket körülvevő világról.

Szereplők: Levon Haftvan, Maryam Palizban, Hassan Rostami, Navid Mohammadzadeh.

18 Interior. Leather Bar.

Interior. Leather Bar., amerikai (Rendező: Travis Mathews, James Franco, Forgatókönyv: Travis Mathews)

Hogy elkerüljék a 18-as karikát, állítólag 40 percnyi meleg szadó-mazofelvétel vágtak ki az 1980-as botrányfilmből, a Cruisingból. James Franco és Travis Mathews megpróbálták kitalálni, mit tartalmazhattak a felvételek.

Szereplők: Val Lauren, James Franco, Travis Mathews, Christian Patrick, Brenden Gregory.

19 Halley

Halley, mexikói (Rendező: Sebastian Hofmann, Forgatókönyv: Sebastian Hofmann, Julio Chavezmontes)

Alberto halott, és már nincs az a parfüm, vagy smink, ami elrejthetné az emberek elől az igazságot. Mielőtt átadná magát az élőhalott állapotnak, még váratlan módon barátságot köt Lulyval, annak az éjjel-nappali edzőteremnek tulajával, ahol éjjeliőrként dolgozik.

Szereplők: Alberto Trujillo, Lourdes Trueba, Hugo Albores.

20 The Meteor

The Meteor, kanadai (Rendező: François Delisle, Forgatókönyv: François Delisle)

A negyvenes éveiben járó Pierre, anyja és felesége közösen elkövetett bűneik miatt szenvednek és élnek társas magányban. Saját érzéseik és vágyaik rabjai, kétségbeesetten próbálnak a felszínen maradni, hogy továbbra is élhessenek.

Szereplők: Noémie Godin Vigneau, François Delisle, Laurent Lucas, Brigitte Pogonat, François Papineau, Andrée Lachapelle.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .