Rém hangosan és irtó szerencsésen

Mit nyerhet az ember egy tévés vetélkedőn? Például egy Oscar-díjra jelölt film főszerepét. Az eddig három filmjéért (a Billy Elliotért, Az órákért és A felolvasóért) is rendezői Oscarra jelölt Stephen Daldry új filmje, a Rém hangosan és irtó közel (Extremely Loud and Incredibely Close, hazai bemutató március 8.) kétszeresen is az Oscar-esélyesek exkluzív klubjába került: a legjobb film és hála Max von Sidownak a legjobb mellékszereplő kategóriájában.

Rém hangosan és irtó szerencsésen

De a legnagyobb győztesnek egy 14 éves fiú, Thomas Horn érzi magát. A film minden egyes kockáján szerepel, Tom Hanks és Sandra Bullock a partnere, és úgy választották ki a különösen nehéz munkára, hogy semmilyen előzetes színészi tapasztalattal nem rendelkezett. A rendező a Mindent vagy semmit ifjúsági változatában látta meg Thomast, aki éppen $31 000 dollárt és egy alaszkai családi utazást zsebelt be. Addigra már több mint 3000 fiút próbáltak ki a Rém hangosan és irtó közel főszerepére, és ő egyikkel sem volt elégedett. A San Franciscó-i általános iskolás hamarosan New Yorkban találta magát egy meghallgatáson, és nem sokkal később el is kezdődött a fél évig tartó forgatás.

A filmben az apját a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban elvesztő fiú egy különleges feladat nyomában bejárja New Yorkot és érdekes emberekkel ismerkedik meg.

Forgatás közben is rengeteg különleges emberrel ismerkedtem meg – mondta erről az újdonsült sztár. – De ők mind a stáb tagjai voltak.

IC Press

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .