Pi magyar élete

Pi végre megérkezett! A film, amelyről a magyar mozirajongók is nagyon sokat hallhattak már, hétfő este az Arénában tartott, nagyszabású gálapremieren végre hazánkban is láthatóvá vált. Az Oscar-díjas Ang Lee különleges filmjének főszereplője a Csendes-óceánon egy mentőcsónakban összezárt indiai srác és egy bengáli tigris. A Pi élete (12) augusztus óta először a fesztiválokat és a kritikusokat, majd novembertől az amerikai mozikat is meghódította. Jelezve, hogy milyen csúcsok vannak még előtte, a múlt héten három kategóriában (köztük a két legfontosabban, a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járóban) jelölték a Golden Globe-díjra is, így a film az Oscar-díj előszobájába lépett.

Pi elete_premier (13)

Ám előtte még látványos és izgalmas magyarországi bemutatóra került sor az Aréna moziban: az indiai hangulatot nemcsak az autentikus táncosok és a Carbonfools együttes alapítója, Tóth Szabolcs szitárjátéka biztosította, de a meghívottak számára szervezett vetítésen volt hennás testfestés, indiai relaxálósarok, egzotikus étel- és italkínálás is. Az esemény fontosságát jelzi, hogy a vetítést megtisztelte jelenlétével India magyarországi nagykövete, Gauri Shankar Gupta is.

Természetesen, nemcsak ő volt kíváncsi a 3D-s tengeri kalandra. Számos ismert arc felbukkant a nézők között, többek között Tilla az egész családjával, Szente Vajk és Erdélyi Timi valamint a magányos tengeri utak szakértőjeként Rakonczay Gábor is azok között volt, akik először izgulhatták végig a Pi élete hihetetlen, szemkápráztató és varázslatos kalandjait.

Pi elete_premier (2)

- Ang Lee alkotása olyasmit mesél el a tengerről, amit csak egy hajózásra feltett életúttal tudhat meg az ember, vagy, mint ebben a történetben, egy katasztrófával - mondta a vetítés után az Atlanti-óceánt először a párosban majd egyedül átszelő hajós, Rakonczay Gábor, aki nagyon élvezte a filmet. - Bármilyen izgalmas is a Pi élete, nekem az a legszebb benne, hogy sikerült megmutatnia azt, amikor az óceán, mint egy hatalmas tükör, megmutatja, kik is vagyunk valójában.

A Pi élete csütörtöktől 3D-ben a hazai mozikban.

Pi elete_premier (1)Pi elete_premier (3)Pi elete_premier (4)Pi elete_premier (6)Pi elete_premier (9)Pi elete_premier (10)Pi elete_premier (11)Pi elete_premier (12)Pi elete_premier_RakonczayGabor (18)Pi elete_premie_RakonczayGabor (19)Pi elete_premier_SzenteVajk_ErdelyiTimea  (15)Pi elete_premier_SzenteVajk_ErdelyiTimea  (16)Pi elete_premier_SzenteVajk_ErdelyiTimea  (17)Pi elete_premier_SzenteVajk_ErdelyiTimea (14)Pi elete_premier_Tilla (5)Pi elete_premier_Tilla (7)Pi elete_premier_Tilla (8)

IC Press

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .