Peti sárkánya a nagyvásznak felé repül

David Loweryt egy évvel ezelőtt felkérték, hogy dobja papírra a Peti sárkánya (Pete's Dragon) élőszereplős feldolgozás forgatókönyvét, most pedig a rendezés kapcsán kezdtek vele tárgyalni - írja a The Wrap.

Peti sárkánya a nagyvásznak felé repül

Az eredeti filmet 1977-ben mutatták be, és igen, ez már egy animációs és élőszereplős részeket is tartalmazó kalandfilm volt, amelyben egy fiatal fiút és háziállatát, egy sárkányt ismerhettünk meg, akik közösen szöktek meg a fiú szülei elől.

David Lowery és Toby Halbrooks közösen írták a forgatókönyvet, amit némileg újraálmodtak, például kivették belőle a zenés részeket. Lowery a 2009-es St. Nickkel debütált rendezőként, de ő jegyzi a tavalyi Sundance-es indie-t, az Ain't Them Bodies Saintset is. Lowery producerként vette ki részét a Listen Up Philip munkálataiból, amelyben Jason Schwartzman, Krysten Ritter és Elisabeth Dragon alakítják a főszereplőket, és az idei Sundance-en mutatkozott be.

A rendező listáján van még a Kevin Powers regénye alapján készülő The Yellow Birds is, de Peti sárkánya élvezi az elsőbbséget.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .