Peter Jacksonék dolgoznak a Mortal Engines filmen

A Hobbit és A Gyűrűk Ura trilógiát közösen tető alá hozó Peter Jackson és Fran Walsh újabb közös projektbe vágják fejszéjüket, ami nem más, mint a Mortal Engines, amelynek alapjait a brit szerző, Philip Reeve azonos című regénysorozata adja.

peter-jacksonek-dolgoznak-a-mortal-engines-filmen

Jackson és Walsh évekkel ezelőtt is érintettek voltak már a projektben, amikor megszerezték a jogokat a Scholastictől. A páros Philippa Boyensszel (Hobbit trilógia és A Gyűrűk Ura trilógia) karöltve írták a forgatókönyvet. Jackson, Walsh és Boyens régi menedzserével, Ken Kaminsszel együtt vitték át a projektet az MRC Studioshoz.

Az MRC és a Universal Pictures közösen finanszírozzák a filmet, és utóbbi kezeli a világszintű forgalmazási jogokat. Ha minden a megfelelő ütemben halad, jövő év tavaszán kezdik is a forgatást csúnya új-zélandi helyszíneken.aki A Gyűrűk Ura: A király visszatérben és a 2005-ös King Kongban is feltűnt, de egyik film stábjában sem jegyezték hivatalosan. Rendezőként pedig egy Feeder nevű rövidfilmet tett le az asztalra még tavaly, illetve a Minutes Past Midnight egyik szegmensét is ő dirigálta.

A történet szerint London újra mozgásba lendül. Otthagyja hatalmas talpnyomát a vadászmezőn, ahol a nagyobb városok kisebbeket hajszolnak, hogy aztán eltüntessék őket feneketlen gyomrukban. Ám a ragadozó város most nagyobb falatra vágyik, minden energiájával egy távoli cél elérésére törekszik, miközben egyre több szóbeszéd járja a MEDUZÁRÓL. Ide, ebbe a Londonba akar visszajutni Tom és Hester. Előbbi, hogy újra otthon legyen, utóbbi azért, hogy bosszút álljon. Mégis együtt kell működniük, együtt kell átvészelniük életveszélyes helyzeteket, miközben sejtelmük sincs, hogy milyen küldetéssel kerülnek újra a ragadozó nagyváros fedélzetére.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .