Oliver Stone az Edward Snowden életrajzi film élén

A legújabb hírek szerint Oliver Stone rendező újabb életrajzi filmet visz vászonra, amelynek középpontjában az NSA informátora, Edward Snowden áll.

Oliver Stone az Edward Snowden életrajzi film élén

Snowden azon napjaira fog fókuszálni a film, amikor a CIA összekötőjeként dolgozott, és több ezer titkos dokumentumot szivárogtatott ki Glenn Greenwaldnak, a brit napilap, a The Guardian egykori rovatvezetőjének. Ezek az akták rávilágítottak arra, hogy az amerikai népet megfigyelik különféle technológiák segítségével, amelyek mögött Barack Obama kormánya áll. Oroszország ideiglenes menedékjogot adott Edward Snowdennek, aki ha valaha is visszatér az Államokba, 30 éves börtönbüntetés vár rá.

Az alapokat a The Guardian újságírója, Luke Harding által írt könyv, a The Snowden Files: The Inside Story of the World's Most Wanted Man című könyv adja, amely februárban jelent meg a boltok könyvespolcain. Egyelőre a forgatás részleteiről nem beszéltek, de úgy gondolom, Stone remek választás egy ilyen film élére.

Azonban ez a projekt nem összekeverendő a Glenn Greenwald könyvén alapuló No Place to Hide-dal, amelyet múlt hónapban jelentett be a Sony Pictures.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .