Nyomtalanul magyar feliratos előzetes

A Nyomtalanul (Kvinden i buret) Jussi Adler-Olsen világhírű bestsellerének adaptációja, amelynek az „A” kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt világpremierje. A dán író Q-ügyosztály szériájának első moziadaptációja készült el most, és a nemzetközi siker után már biztosan készül folytatása is a filmnek. A Nyomtalanul forgatókönyvírója Nikolaj Arcel, aki a Magyarországon is hatalmas sikerrel vetített A tetovált lány forgatókönyve mellett  az Oscar- és Golden Globe-jelölt Egy veszedelmes viszony (En kongelig affaere / A Royal Affair) című film rendezőjeként is ismert hazánkban. A Nyomtalanult 14 kategóriában jelölte a Dán Filmakadémia az év legjobb dán filmjeinek járó Robert-díjra, és a thriller a 2013-as év legnagyobb dán kasszasikere lett. A hazai premier március 13-án esedékes, a történet alatt pedig nézhető a magyar feliratos előzetes.

Nyomtalanul

Egy szolgálatteljesítés közben vétett hiba miatt a tehetséges, de öntörvényű nyomozót, Carl Mørcot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és átolvassák a régi aktákat. Egy nap kezükbe kerül egy eltűnéses-öngyilkossági ügy, és a páros váratlanul olyan részletre bukkan, amely új megvilágításba helyezi az esetet. Minél tovább nyomoznak, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt. Az egyetlen szemtanú azonban az eltűnt beszédképtelen öccse, aki csak korlátozottan képes kommunikálni, és nem akárkinek nyílik meg. Ráadásul a nyomozók főnöke is mind gyanakvóbban tekint a különcnek tekintett párosra.

Magyar bemutató:

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .