Nyerj magadnak egy Vadállatok c. könyvet, vagy annak előzményét!

Az Agave Könyvekkel ismét közös játékot hirdetünk, melynek keretén belül 3-3 darab könyv kerül kisorolásra. Az egyik a Vadállatok (Savages) című alkotás, amely alapján Oliver Stone rendezett filmet, és ma estétől bárki számára megtekinthető, amennyiben kilátogat a CineFestre - országos bemutató október 4-én -, a másik pedig A gandzsa urai, amely a Vadállatok című film előzményeit boncolgatja.

Nyerj magadnak egy Vadállatok c. könyvet, vagy annak előzményét!

A játékhoz mindösszesen annyit kell tenned, hogy Lájkolod és megosztod a filmnews facebook oldalát, és válaszolsz az alábbi kérdésre szeptember 30-áig. Az Agave Könyvek facebook oldala itt érhető el, és őket is ér lájkolni.

Mi Oliver Stone első egészestés filmrendezésének címe?

A helyes megfejtéseket a contact.filmnews@gmail.com e-mail címre várom az imént említett dátumig. A nyerteseket e-mailben értesítem október első napjaiban. Sok sikert mindenkinek!

A tovább mögött lehull a lepel mindkét könyv részleteiről.

Don Winslow - A gandzsa urai

"Winslow egy pillanatra sem lassít le, folyamatosan fokozza a feszültséget borotvaéles szellemességével. Ez a kúl és okos regény kimagasló népszerűségre tesz szert az olvasók között." - Booklist

"Don Winslow átkozottul jól ír. Szereplői okosak, párbeszédei feszesek, lakonikusak és borotvaélesek; ha Elmore Leonard vagy Lee Child felfedezné a szörfölést, akkor nagyjából így írnának." - Janet Maslin, The New York Times

Rövid tartalom:

Don Winslow a Barbár állatokban mutatta be Bent és Chont, a két drogdílert, akik mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a lányt, akit szeretnek. A regény az egész világon átütő sikert aratott, Oliver Stone rendezte a filmváltozatát (Vadállatok), most pedig itt van a Barbár állatokhoz vezető út, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy egyenes és sima lett volna.

A minden mozzanatában teljesen eredeti családi saga az 1960-as években kezdődik és napjainkban ér véget, szereplői apák és fiúk, anyák és lányok, barátok és szeretők. Ahogy Ben, Chon és O folyamatosan küzdenek a kegyetlen drogbárókkal és a korrupt rendőrökkel, rájönnek, hogy a jövőjük elemi szinten fonódott össze szüleik múltjával. A két generáció állandóan egymásnak ütközik, és egyik oldal sem ússza meg sérülések nélkül, hogy aztán Bennek, Chonnak és O-nak a történet végén választania kelljen családjuk és egymás iránti hűségük között. A letehetetlenül izgalmas regényben nemcsak a Barbár állatok legfontosabb szereplői bukkannak fel, de még Frankie Machine és Bobby Z is, és persze drogdílerek, szörfösök, nyertesek és vesztesek, és végül a királyok.

Hazai megjelenés: 2012. október 4.

Don Winslow - Vadállatok

"Don Winslow az igazi." - James Ellroy

"Lebilincselő remekmű, amit egyszerűen nem lehet letenni. A Barbár állatoknál jobb regényt évek óta nem olvastam." - Christopher Reich

"Széplelkeknek semmiképpen sem ajánlott, de Winslow rajongóinak kötelező." - Booklist

A jövő több mint rózsás a kaliforniai marihuánatermesztés két királyának, Chonnak és Bennek. Mindenük megvan, ami csak kellhet: csajok, fű, napfény. Ám egy napon kapnak egy videoüzenetet a Baja Kartelltől. A felvételen éppen hét drogkereskedőt fejeznek le. Az üzenet világos: vagy rajtunk keresztül értékesítitek a füveteket, vagy… Ben és Chon igyekeznek ellenállni, de a kartell elrabolja O-t, gyönyörű és szexis csajukat, a váltságdíj pedig húszmillió dollár. Eközben a kartell feje, Elena Lauter véres akciókban számol le riválisaival, majd Ben és Chon olyan ajánlatot tesz neki, amit nem utasíthat vissza. Emberek hullnak, akár a legyek, Ben és Chon pedig merész tervet agyal ki, amelynek eredményeként nemcsak O-t kapják vissza, hanem pénzüknél is lesznek. A terv tökéletes. A megvalósítás is annak indul, csakhogy…

Hazai megjelenés: 2012. október 4.

A szerzőről:

Don Winslow 1953-ban született New Yorkban, és mielőtt író vált volna belőle, többek közt színházigazgatóként, magándetektívként és szafariszervezőként dolgozott. Az első igazi áttörést jelentő műve 1997-ben Bobby Z halála és élete címmel jelent meg, amelyet 1999-ben követett a California Fire and Life. A Drogháború 2005-ben érkezett, hatalmas nemzetközi sikert aratva. The Winter of Frankie Machie című regénye 2006-ban került a boltokba, a könyv alapján készülő filmet Michael Mann rendezi, a címszerepben pedig Robert De Niro lesz látható. Oliver Stone 2012-ben készítette el a Barbár állatok filmadaptációját Vadállatok címmel, a főbb szerepekben Taylor Kitsch, Aaron Johnson, Blake Lively, Benicio del Toro, John Travolta és Salma Hayek látható.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .