Nicholas Hoult lehet az ifjú J.R.R. Tolkien

A Variety úgy tudja, hogy Nicholas Houlttal elkezdődtek a tárgyalások, hogy vállalja el a fiatal J.R.R. Tolkien szerepét egy róla szóló életrajzi filmben.

Nem csak a projekt, de a vele való tárgyalás is elég gyerekcipőben jár, viszont lesz ilyen film a közeljövőben és állítólag Hoult a legesélyesebb a szerepre. A filmet a Fox Searchlight és a Chernin Entertainment készítik, a rendezői széket pedig a ciprusi származású Dome Karukoski (A fekete lepke háza) foglalhatja el, akinek David Gleeson és Stephen Beresford forgatókönyvéből kell majd levezényelnie a produkciót.

A cselekmény az első világháború idején fog játszódni, amelyben Tolkien 1916 és 1920 között szolgált. A Hobbit könyv 1937-ben jelent meg, A Gyűrűk Ura trilógia pedig 1954-ben és 1955-ben, három különböző időpontban. A Gyűrűk Urát egyébként 1937 és 1949 között írta, és az egyik legnépszerűbb bestsellerről beszélünk.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .