Nem rendez többé a romantikus filmek mágusa

Olyan örökzöld romantikus filmeket köszönhetünk Richard Curtisnek, mint a Sztárom a párom (Notting Hill) vagy az Igazából szerelem (Love Actually), ezért sokakban kelthet csalódást, hogy a szívek titkainak tudója úgy döntött, abbahagyja a rendezést. "Úgy érzem, a hamarosan látható Időről időre az utolsó filmem - mondja az 56 éves rendező. - Ez csak megérzés, nem kell tehát mérget venni rá, de úgy gondolom, mindent elmondtam már, amit lehetett."

Nem rendez többé a romantikus filmek mágusa

Curtis nem teljesen határozott kijelentése miatt azért sem kell kétségbeesni, mert azt nem mondta, hogy az írást is abbahagyja. Márpedig forgatókönyvíróként is halhatatlan filmeket jegyez: az ő nevéhez fűződik többek között a két Bridget Jones-film, illetve a Négy esküvő és egy temetés (Four Weddings and a Funeral) megírása, de az ő lelkén szárad Mr. Bean karaktere és csaknem valamennyi kalandja is.

A rendező következő - remélhetőleg nem utolsó - filmje az Időről időre (About Time, hazai bemutató: 2013. október 10.), amelyben a romantikát időutazással bolondítja meg. A történet hőse egy fiatalember (Domhnall Gleeson), aki rájön, hogy utazni tud az időben, amit arra használ, hogy az eseményeket számára kedvezően változtassa meg. Azt hiszi, így sokkal könnyebb lesz párra találni, de sajnos kiderül, hogy éppen ellenkezőleg. A női főszereplő Rachel McAdams (Ébredj velünk) és visszatér Bill Nighy, akit például az Igazából szerelem cinikus vén rockereként zárhattunk szívünkbe.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .