Milyen film A csodálatos pókember másodjára?

Hétvégén egész véletlenül úgy hozta az élet, hogy a párommal újranéztem A csodálatos pókembert, melyről néhány nappal ezelőtt meglehetősen jó véleménnyel voltam. Kommentben kaptam is hideget-meleget, viszont számomra még mindig szórakoztató film a Marc Webb által rendezett Spidey-movie. Mellesleg a Raimi-félével sincs bajom, soha nem is volt.

Hogy miért üdítő élmény? Mert másodjára sem unatkoztam, ugyan kicsit lassabbnak tűnt, de közel sem annyira, hogy kínosan kotorjak a popcornom és a kólám után. Néhány apróság jobban összeállt bennem, mint elsőre, de ez teljesen normális újranézési mellékhatás. Andrew Garfieldot és Emma Stone még nagyobb tehetségnek tartom, nagyon élveztem azokat a jeleneteket, amikor kirajzolódott színészi tehetségük. Imádom mindkettejüket, de főleg Stone-t, akinek a jeleneteire állati kíváncsi leszek eredeti hanggal is. Biztos vagyok benne, hogy a szinkron elvesz, amit most így az újranézés alkalmával egész közelinek tartok az eredeti hangjához.

Milyen film A csodálatos pókember másodjára

Hatalmas negatívum a 3D, ami pontlevonást még véletlenül sem igényel, mert nem a film hibája, hanem a mai világé, amiben ez egy szükséges rossz. Még mindig ezzel a véleménnyel vagyok róla, és tudom jól, hogy nagyon sokatok egyet is ért velem. Néhány beszélgetős és nem beszélgetős jelenetnél is levettem a szemüvegem, és lám-lám, szemem elé tárult egy sokkal világosabb, tisztább kép. Kérdezem én, kell ez a 3D? Ha igen, minek? Hogy legyen mivel foglalkozni a moziban? Értem én ezt a szemüveg, le-felveszegetésére. Nyilván ezt egy első nézés alkalmával nem játszottam volna el, de így megért egy tesztüzemet. Utoljára pedig annyi, hogy jómagam is megleptem, hogy másodjára is mennyire bejöttek a látottak.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

5 hozzászólás

  1. Anonymous

    A 3D-vel teljesen egyet kell, hogy értsek, viszont ez csak akkor érvényes, ha ilyen trágya minőségben hozzák a moziba. És nem utolsó sorban hagyjanak is választani a 2D és 3D között, akkor szerintem jó dolog. :)

  2. Igen, ha hagynak választást, és éppen időhiány miatt a 3D-re ültem be, mert az volt alkalmasabb időpontban, akkor csak magamra haragudhatok, de egyre több filmnél nincs választásunk. :(

  3. Anonymous

    én végignéztem most a Pókember 1-2-3-at, ahogy TV2 adta, közben meg az újat is… Tobey-nál nem fognak sajnos jobbat találni. Azt hittem, Andrew is megfelelő választás lesz, de sajnos számomra nem volt annyira hű de lenyűgöző. Szóval nekem marad a favorit a régi Spidey.

  4. Kinek a pap… :)

    De egyébként én sem utálom a régit, azt is szeretem :)

  5. A régit nagyon szeretem és sokszor meg is néztem, de ez az új már elsőre is unalmas volt.