Leonardo DiCaprio jóban van a farkasokkal

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Leonardo DiCaprio és az Appian Way nevű produkciós cége a Langley Parkkal közösen szerezték meg Nate Blakeslee könyve, az American Wolf megfilmesítési jogait.

Leonardo DiCaprio jóban van a farkasokkal

A Langley Park mögött Kevin McCormick áll, a jogokért pedig hétszámjegyű összeget fizettek az igaz történeten alapuló könyv írójának. A könyvet nagy érdeklődés vette körül a kiadói fronton is, mint ahogyan a megfilmesítési jogokért is ment a háború. Többek közt a New Regency és a Robert Zemeckis cége, az ImageMovers is harcolt érte.

McCormick cége mögött a Warner áll, akik közös erővel hozták tető alá a Gengszterosztagot is, de most fejeződtek be a Mickey Rourke és Nat Wolff főszereplésével készülő Ashby munkálatai is.

A filmben O-6 történetét mesélik el, aki a világ egyik leghíresebb farkasa. Egy nőstény alfa farkasról van szó, aki a Yellowstone Nemzeti Parkban él és a tudósok nyomkövetős nyakörvet tettek rá, de nemcsak ők figyelték, hogy mit csinál, hanem a közönség is. Csakhogy 2012-ben a park területén kívül lelőtte egy vadász, ami borzasztó nagy botrányt vont maga után, holott legálisan tette. Ebben az időben a farkasok nem szerepeltek a veszélyeztetett fajok listáján, és a populáció létszámának szabályozása miatt engedélyezett volt a vadászatuk.

Blakeslee ekkor a Texas Monthly főszerkesztője volt, aki azt mutatta be, milyen hatással volt O-6 a körülötte lévő emberekre, valamint a farkas- és természetvédőkre. Ő volt a természetvédelmi mozgalmak jelképe. Emellett a vadászról is írt, akit mindenki gonosznak tart, neve pedig mindmáig ismeretlen. O-6 a születési évéről kapta a nevét.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .