Leonardo da Vinci film Leonardo DiCaprióval

A Variety arról adott hírt, hogy a Paramount Pictures egy licitháborún elhappolta a Universal Picturestől a Walter Isaacson könyve nyomán készülő Leonardo Da Vinci-film opciós jogait.

Ez még semmi, ugyanis a film címszereplőjét Leonardo DiCaprio kelti életre, és a színész producerként is a projekt mögé áll az Appian Way nevű produkciós cégével, és partnerével, Jennifer Davissonnal. Ebben semmi meglepő nincs, hiszen az Appian Way és a Paramount Pictures szerződésben állnak egymással, amelynek értelmében az Appian Way elsőbbséget élvez más produkciós cégekkel szemben.

A könyv, amely alapján a film is készül, annyira friss, hogy csak idén október 17-én kerül a boltok könyvespolcaira. A családi legenda szerint DiCaprio azért kapta a Leonardo keresztnevet, mert várandós édesanyja, Irmalin épp akkor érezte meg a magzat rúgását, amikor egy da Vinci festmény előtt állt a firenzei Uffizi képtárban.

Isaacson áll egyébként a Steve Jobs bestseller mögött is, amelyet két évvel ezelőtt Danny Boyle rendezett nagyvászonra Michael Fassbender főszereplésével.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .