KVIFF52 - Értékelés: Their Finest

A cselekményben egy brit filmstábot követhetünk nyomon a II. világháború idején, melynek tagjai megpróbálták javítani a közhangulatot, miután a hírhedt londoni villámháború tönkretette a területet.

Erről csak röviden fogok írni, mert nem igazán fogott meg. Reggel kilenckor ültünk neki a Their Finest című kosztümös drámának, amelyben nem csak a komédia, de a romantikus szálak is helyet kapnak. A történet alapján simán tetszenie kellett volna, és ezt végre nem a padlóról néztük, hanem székből, földi halandó módjára, engem valahogy mégsem tudott lekötni, helyette inkább végigunatkoztam mind a két órát.

A Gemma Arterton és Sam Claflin között szövődő szerelmi szál viszont kifejezetten életszerű, így különösen tetszett, és még a kibontakozás lassúságával sem volt bajom. Egyébként mindketten hatalmasat játszanak, Bill Nighty pedig egyértelműen lubickolt a szerepében, akinek minden egyes mozzanatáért és beszólásáért odáig voltam. Ezek a képsorok tették számomra is fogyaszthatóvá ezt a filmet.

Nyilván a díszletekkel nem nyúltak félre, és a fényképezés is eléggé rendben van, azonban számomra annyira nyögvenyelősre sikerült a történet adagolása, hogy ez a rossz érzés maradt meg bennem. Ezek fényében az 5/10-et nem igazán bírom átugrani a pontozásnál, habár a végével meglepetést okoztak, és csavartak egyet az egészen.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .