KVIFF52 - Értékelés: Free and Easy / Qing song jia yu kuai

Utazó szappanügynök érkezik az elszigetelt kínai városba, ahol egy bűntény történik, és egymás ellen fordítja a helybélieket, amely tragikomikus következményekkel jár.

A csütörtök este viszont már nem zárult olyan jól a Free and Easy-vel, habár az is tény, hogy az In the Fade elég magasra tette a mércét. Ezt a komédiát egy kínai csóka írta és rendezte, méghozzá eredeti ötlet nyomán. Amit láthatunk, egyszerre valóságos és szürreális, ezek a jegyek folyamatosan találkoznak, és az a néhány főszereplő annyira érdekesen tudja megélni az élethelyzeteket, amelyekbe kerülnek, hogy nem maradt el a nevetés sem. Tény, hogy fanyar humorral operál a Free and Easy, de talán épp ez a különlegessége.

A főszereplők nagyon készek. Neveket nem írok, mert tök fölösleges, nem hinném, hogy bárki ismerné mondjuk Xu Ganget, vagy Zhiyong Zhanget. Na, ugye?! Viszont mindegyikükről elmondható ugyanaz: remekül kezelik a helyzetüket, és épp annyira elszálltak, amit az adott szituáció megkíván. A részletekbe nem megyek bele, mert ezt mindenféle ismeret nélkül tudom a leginkább ajánlani. Viszont azt elmondhatom, hogy hiába csak kilencven perces, számomra néhol ellaposodott, és érdektelenné vált, aztán a végére megint magára talált. Ha ezeket a perceket tudták volna nélkülözni, talán még nekem is jobban tetszik.

Nem ez lesz számomra a fesztivál kedvenc, ugyanakkor még így is egy nézhető és simán fogyasztható filmnek mondanám, hogy ezt is a lépcsőről néztem végig, de itt már jutott időm a körülményekkel is foglalkozni. Külön érdekességként éltem meg, hogy egy ázsiai lány ült mellettem, akinek figyeltem a reakcióit, és olyan szinten ülte végig rezzenéstelen arccal a filmet, hogy ő lehetne az idei pókerbajnok. Gőzöm sincs, hogy mikor mit érzett, de én elég sokat nevettem a kialakult komikus helyzeteken. Emiatt egy halvány 7/10-et elbír, de többet semmiképpen sem!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .