Külsőváltás a hátsó ülésen

Cannes. Nehéz mit kezdeni Leos Carax Holy Motors című filmjével és még nehezebb lenne a tartalmát összefoglalni, de az bizonyos, hogy a fesztivál eddigi legeredetibb versenyfilmjét láthattuk. A Pont-Neuf szerelmeseinek rendezője a legújabb filmjében ismét Denis Lavant szerepelteti, egy limuzin hátsó ülésén váltogatja a külsejét és személyiségét különc megbízatásaihoz és így, a szerepein keresztül, él meg sorsokat.

Ahogy a szerepei változnak, úgy idézi meg a különböző műfajokat és utal a filmművészet korábbi remekműveire is a Holy Motors. A filmben feltűnik Kyle Minogue, akinek a Can't Get You Out is.

Külsőváltás a hátsó ülésen

A beat korszakot és Jack Keruac szellemét idézi meg Walter Salles On the Road (Úton) című filmje sok zenével, végtelen autóutakkal és energikus fiatal szereplőgárdával, akik közt ott van az Alkonyat trilógia Bellája, Kristen Stewart is. A romantikus vámpírszerető helyett Stewart itt hús és vér tini lányként meztelenkedik, élvezi az italt, a könnyű drogokat és a szabad szerelmet, ha kell akár két férfival is egyszerre. Az utóbbi két versenyfilm tovább erősíti azt az általános véleményt, hogy idén különösen jó versenymezőnnyel van dolgunk.

Szövegforrás: Észak-Magyarország (szombat), Váró Kata Anna

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

13 hozzászólás

  1. Anonymous

    Jó film lesz ez, főleg Kristen meztelenkedése miatt :P :)

  2. Egyelőre ez az egyetlen film, amit várok tőle és kíváncsian várom, hátha felvillant színészileg valamit. :)

  3. Anonymous

    Ha színészileg nem is… na de mindegy, végre egy filmje, ami nem csöpög nyáltól és nincsenek benne vámpírok.

  4. Van több ilyenje is, de értem mit mondasz. Majd meglátjuk Snowként mire viszi. Na meg ebben… már csak egy hazai forgalmazó kéne, aki időben behozza.

  5. Anonymous

    Mondjuk arra, a Hófehéresre kíváncsi vagyok… aztán még ott van Hemsworth is, valszeg ő is feljebb viszi a színvonalt, remélhetőleg.

  6. Na meg ugye Theron, azért muszáj ennek jónak lennie, de majd kiderül. Most nem jövök a hülye elméletemmel.

  7. Anonymous

    Én vevő vagyok mindenféle elméletre. :D

    Amúgy van itt a lapon olyan, hogy linkcsere vagy hasonló? Mert nagyon tetszik és van egy blogom, a http://www.sorozatokesfilmek.blogger.hu és ha esetleg van ilyen, akkor szívesen tűntetném fel a blogomon én is a te lapod. :)

  8. Nézd meg a trailert, és vonj párhuzamot Stewart és Theron karaktere, illetve a között, amit állítanak előbbiről. :D

    Böngésztem egy kicsit az oldaladon és meglepődtem, hogy 1-2 hírem ott van, de korrektül meg van jelölve a forrás, szóval nincs kifogásom ellene, hogy copy-paste-elsz. Hát, ez jó kérdés, nem is tudom… :)

  9. Anonymous

    Ritkán szoktam, akkor épp nem volt semmi, de forrás meg ott van :) Mindig.

  10. Nagyon helyes, így tényleg nincs kifogásom ellene. De amúgy erősen átmentünk offba… még jó, h nincs itt a góré (haha) :D:D

  11. Anonymous

    Nem tudom, hogy hova írjam, de igen, csöppet offba átmentünk. :D Tisztelem én a munkát, azért is forrásolok. Mivel hasonló nagyon a két lap, azért gondoltam, hogy támogathatná egymást.

  12. Ezt jól esik hallani és köszi a dicsérő szavakat! :)

    Ezzel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy ugyan van kint 1-2 filmes oldal bannerje, de igazából ritka az, mikor valaki átkattint. Olyan helyre jó elhelyezni egy-egy bannert, ami más témával foglalkozik, és esetleg érdekes lehet olvasói számára a hirdetett oldal.