Készül a Grace Kelly életrajzi film

Készül a Grace Kelly életrajzi film

Pierre-Ange Le Pogam producer vásárolta meg Arash Amel speciális forgatókönyvét, a Grace of Monaco-t, amely Grace Kelly színésznő életét mutatja be, derült ki a The Hollywood Reporter híréből.

Grace Kelly egyik napról a másikra vált sztárrá az 1952-es Délidő (High Noon) című westernben Gary Cooper oldalán. Szerepelt még Alfred Hitchcock Gyilkosság telefonhívásra (Dial M for Murder), Hátsó ablak (Rear Window) és Fogjunk tolvajt! (To Catch a Thief) című filmjeiben is, de élete gyökeresen megváltozott, miután találkozott Rainer monacói herceggel az 1955-ös Cannes Film Fesztiválon. 1956-ban összeházasodtak, ám ekkor visszavonult a színészettől, és a herceg szigorú szabályai szerint élte új életét. Szült három gyermeket, és 1964-ben megalapította a Princess Grace Alapítványt. A halál 1982-ben érte utol, miután vezetés közben szélütést kapott Monacóban.

A projekt hasonlít majd valamennyire A király beszéde-re, amelyben a színésznő személyes története kerül szembe az 1960-as évek politikai hátterével. Arash Amel forgatókönyve főleg 1962-ben egy hat hónapos időszakra fókuszál, amikor Monaco vitába került Franciaországgal. A történetben bemutatják Grace hercegnő diplomáciai manőverezését, amely végül pontot tett az ügy végére.

Több nagyobb rendező is érdeklődését mutatta a projekt iránt, azonban hivatalosan még senki sem írt alá a posztra.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .