Hétvégi USA bevételi adatok – 2012.02.19.

  1. $24M - $88,5M – Safe House (Védhetetlen)
  2. $23,6M - $95,2M – The Vow (Fogadom)
  3. $22M - $22M – Ghost Rider: Spirit of Vengeance (A szellemlovas: A bosszú ereje)
  4. $20,1M - $132,4M – Journey 2: The Mysterious Island (Utazás a rejtélyes szigetre)
  5. $17,6M - $19,2M – This Means War (Kémes hármas)
  6. $7,9M - $485,2M – Star Wars: Episode I - The Phantom Menace 3D (Star Wars I. rész - Baljós árnyak 3D)
  7. $7,5M - $74,1M – Chronicle (Az erő krónikája)
  8. $6,7M - $45,3M – The Woman in Black (A fekete ruhás nő)
  9. $6,4M - $132,8M – The Secret World of Arrietty
  10. $3M - $54,1M – The Grey (Fehér pokol)

Két nagyobb volumenű premier, és a Védhetetlen száguld tovább, sőt, még a második helyre sem ténfergett fel egyik újdonság sem, hanem maradt a kötelező Valentin-napi romkomozás. Szóval hiába locsoltak a Védhetetlenbe $85 milliót, ez bizony worldwide megtérült. A szellemlovas: A bosszú ereje (Ghost Rider: Spirit of Vengeance) szégyen szemre nem vonzott sok népet, és messze elmarad az első rész $45 milliós nyitányától, mondjuk a büdzséje is csak $57 millió a $110 milliójával szemben. Majd meglátjuk, melyik lángol jobban. Negyedik az Utazós 3D-s film, amire még lehet, hogy én is betévedek moziba, és csodával határos módon mindössze 27%-al hozott kevesebbet, mint nyitóhétvégéjén. Ötödik helyen a Kémes hármas (This Means War) került bajba, méghozzá azért, mert a Fox $65 milliót ölt ebbe a kétórás akció romkomba, amelyre csütörtökön elmerészkedek. A Star Wars viszonylag nagyot esett 'második' hetére, viszont Az erő krónikája egész szépen tartja magát, mint ahogyan igaz ez A fekete ruhás nőre is. Utolsó előtti helyen a harmadik premierfilm, a The Secret World of Arrietty, amit valahol merészség volt bemutatni, bár 1,522 teremben a fenti szám egy ilyen filmről nem is annyira veszélyes, főleg, hogy világszinten már bőven $100 millió fölött van. A sort ezúttal a Fehér pokol zárja, amit tűkön ülve várok.

53 teremben mutatták be a Thin Ice című krimi-drámát, ahol $191,000 dollár értékben váltottak rá jegyet, ami elviselhető, és végül akad még itt egy Oscar-jelölt dokumentumfilm, az Undefeated, amelyről a héten is hallhattatok. Erre 5 vásznon került sor, $30,900 dollár született.

Az első szám a hétvégi USA bevételt jelenti, míg a második a világszintű összbevételt mutatja.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. huamax

    A Vow-ot nem iktatod be valamikor? Nekem kifejezetten tetszett, de lehet csak az utobbi idők romkomjainál tűnt sokkal jobbnak. (bár az is lehet, hogy csak a Valentin-nap miatt :))

  2. Annyi film van/lesz mostanság, hogy tutira nem fér bele, de ha valamilyen csoda folytán eljutok rá, úgyis vések róla. :) Mondjuk csak most szólok, h nem a Nem kellesz eléggé és a Valentin nap sem tetszett, a Szilveszter éjjel-t pedig még nem láttam.