Hétvégi USA bevételi adatok – 2012.02.05.

  1. $22M - $22M – Chronicle (Az erő krónikája)
  2. $21M - $21M – The Woman in Black (A fekete ruhás nő)
  3. $9,5M - $34,8M – The Grey (Fehér pokol)
  4. $8,5M - $8,5M – Big Miracle (Mindenki szereti a bálnákat)
  5. $5,6M - $94,3M – Underworld Awakening (Underworld 4 – Az ébredés)
  6. $5,3M - $19,7M – One for the Money (A szingli fejvadász)
  7. $5M - $41,3M – Red Tails
  8. $4,6M - $92,4M – The Descendants (Utódok)
  9. $4,5M - $14,7M – Man on a Ledge (Borotvaélen)
  10. $3,9M - $26,8M – Extremely Loud and Incredibly Close (Rém hangosan és irtó közel)

Odakint hétvégén nyitott a mostanság egy nagy hype-ot kapó Az erő krónikája (Chronicle) című szuperhősös film, mellyel minket március 1-ig várakoztatnak. A film $12 millióból készítették, szóval a nyitány több mint jó, és szerintem ők sem számítottak rá, hogy ennyire felkapják világszerte. A fekete ruhás nő (The Woman in Black) nem sokkal lemaradva a második helyet tudhatja magáénak, viszont itt nincs gyártási költség egyelőre, de biztos vagyok benne, hogy erre sem pazarolták el a világ pénzét – mondjuk a PG-13-nak egyáltalán nem örülök. A Fehér pokol a friss filmek után sorakozik fel, és pont feleannyian váltottak rá jegyet, mint nyitóhétvégéjén – a gyártási költsége $25 millióra rúg. Negyedik a Universal Pictures drámája, a Mindenki szereti a bálnákat (Big Miracle), amelynek készítői valószínűleg nem tombolnak örömükben, mert $40 millió ment rá a filmre. Az Underworld 4 megint felezte előző hétvégi számait, de legalább a gyártási költség visszajött már világszinten, és szerintem nem kéne tovább erőltetni a franchise-t. Hatodik A szingli fejvadász, és hú, ez is hol van még a $40 millióhoz, hogy nullszaladós legyen. A Red Tails ugyanilyen gázul áll, csak neki az $58 millióig kéne eljutni, hogy ne fölöslegesen dolgoztak volna rajta… Az Utódok beelőzte a Borotvaélen-t, és végül a Rém hangosan és irtó közel zárja a sort. Közben nyilvánosságra került, hogy $42 millióból készült a Borotvaélen, szóval gondolom, nem szükséges ecsetelgetnem, hogy…

Limitált teremszámban, pontosabban 4 teremben került bemutatásra Madonna Oscar-díjra jelölt rendezése, a W.E., ahol $45,000 dollár sikerült össze, de világszinten már $329,984 dollár folyt be a készítők zsebébe.

Az első szám a hétvégi USA bevételt jelenti, míg a második a világszintű összbevételt mutatja.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .