Hétvégi USA bevételi adatok – 2011.12.25.

  1. $26,5M - $161,7M – Mission: Impossible - Ghost Protocol (Mission: Impossible - Fantom protokoll)
  2. $17,8M - $91,2M – Sherlock Holmes – A Game of Shadows (Sherlock Holmes 2 – Árnyjáték)
  3. $13,3M - $91,6M – Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked (Alvin és a mókusok 3)
  4. $13M - $23M – The Girl with the Dragon Tattoo (A tetovált lány)
  5. $9,1M - $256,2M – The Adventures of Tintin (Tintin kalandjai)
  6. $7,8M - $7,8M – We Bought a Zoo
  7. $3M - $60,1M – New Year's Eve (Szilveszter éjjel)
  8. $2,7M - $178,4M – Arthur Christmas (Karácsony Artúr)
  9. $2,1M - $651,9M – The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész)
  10. $2M - $51,3M – Hugo (A leleményes Hugo)

Mindenki NFL-t nézett a hétvégén, vagy mi történt? Csak mert elég kevés zöldhasú folyt be összességében. Plusz 3023 termet kapott a Fantom Protokoll, és így is csak cirka $26 milliót hozott, pedig a termek szám hétszeresére nőtt, a bevétel pedig csak duplája. Sherlock Holmes második kalandja is felére esett nyitóhétvégéjéhez képest, ami mondhatni normális, de gyártási költség még mindig nincs. Az első rész $90 millióból került vászonra, és gondolatom szerint itt jobban elrúgták a pöttyöst. Harmadik helyen áll az Alvin és a mókusok 3, ami bezzeg csak 42%-ot esett, és még mindig szörnyűnek találom, hogy tényleg ilyen filmekre van igény. Csak negyedik helyen nyitott A tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo), ami iszonyatosan kevés, főleg a $90 milliós előállítási büdzséhez képest. Az amcsiknál csak most mozikba kerülő Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin) ettől is kevesebbet hozott, bár világviszonylatban elég korrektül áll, de a gyártási költségről itt sem esett szó. Hatodik a hétvége harmadik újdonsága, a We Bought a Zoo, melyben Matt Damon és Scarlett Johansson alakítják a főszereplőket, ám kétlem, hogy a FOX vagy Cameron Crowe rendező meg lennének elégedve ezzel a nyolcmilliócskával. Még mindig érdekli a népet a Szilveszter éjjel, és már túllépte számaival az $56 milliós gyártási költséget. A Karácsony Artúr is keveset esett előző hetéhez képest, viszont a Hajnalhasadás első része és A leleményes Hugo már nem büszkélkedhet el ezzel. Legutóbbinál még mindig nincs hír, hogy mennyiből készült.

Három-három teremben adták a Pina és A vér és méz földjén (In the Land of Blood and Honey) című alkotásokat. Előbbi $62,300 dollárt hozott, míg utóbb, vagyis Angelina Jolie háborús filmje csak $18,100-at. Hoppá.

Az első szám a hétvégi USA bevételt jelenti, míg a második a világszintű összbevételt mutatja.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .