Hayao Miyazaki nélkül a Studio Ghibli is bezárja kapuit

A The Hollywood Reporter szerint a legendás animációs ház, a Studio Ghibli utolsó animációs filmjét készül bemutatni, miután Hayao Miyazaki nyugdíjba vonul, amit tavaly a Velencei Film Fesztiválon jelentettek be.

Hayao Miyazakival a Studio Ghibli is visszavonulót fúj

Miyazaki nyugdíjba vonulása még nem lenne egyenlő a cég bezárásával, de mivel az ő filmjei biztosították a stúdió anyagi fennállását, így kénytelenek visszavonulót fújni.

Toshio Suzuki, a stúdió társalapítója elmondta, hogy Miyazaki és Isao Takahata visszavonulása után a Ghibli jövője erősen kérdésessé válna, így kénytelenek megtenni ezeket a lépéseket. Nem véglegesen zárják be a Ghibli kapuit, de új filmeket nem fognak gyártani, viszont a hozzájuk tartozó filmek jogait továbbra is ők kezelik.

Miyazaki utolsó filmje, a Szél támad (Kaze tachinu) a tavalyi nyár sikerfilmje volt, viszont a The Tale of Princess Kaguya már a gyártási költségét sem termelte vissza, amit még tavaly decemberben mutattak be.

A Hiromasa Yonebayashi rendezésében megvalósult When Marnie Was There is erősen elhasalt, bár ezt még csak pár héttel ezelőtt, július 19-én került bemutatásra, csak hát nem igazán rúgott labdába a Demónával (Maleficent) és a legújabb Pokemon-filmmel, a Diancie and the Cocoon of Destructionnel szemben…

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .