Hajnalhasadás 2. rész nyitónap és éjféli vetítésből származó bevételek

Hajnalhasadás 2. rész nyitónap és éjféli vetítésből származó bevételek Több rajongó váltott jegyet a Hajnalhasadás 2. részre, mint az előző Twilight-saga epizódra. Az Alkonyat - Hajnalhasadás 2. rész (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) az ide év második legjobb nyitása nézőszámok tekintetében. Az utolsó Twilight-filmre 28 224 néző váltott jegyet, így a film mindössze csak 600 nézővel maradt le a The Dark Knight Rises 28,845-ös nézőszámától. A Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner főszereplésével készült romantikus vámpírtörténetre, - ami az Alkonyat - Hajnalhasadás 1. rész (24 765 néző) nyitónapi eredményét is megelőzte - több mint 6 ezren váltottak jegyet elővételben országszerte, hogy 10 vidéki, és 6 moziban 0 óra 1 perckor az elsők között nézzék meg az Alkonyat-sorozat befejező részét. A négy filmet (Alkonyat, Alkonyat - Újhold, Alkonyat - Napfogyatkozás, Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész) az elmúlt négy évben 925 392-en látták hazánkban, ami 1 005 268 000 Ft bevételt jelentett. A 44 moziban levetítésre kerülő látványos utolsó Alkonyat-filmet egy nappal az amerikai bemutató előtt láthatták a magyar mozinézők.

A rajongók 4 évet vártak arra, hogy a természetfeletti képességekkel rendelkező vámpírok és vérfarkasok történetének befejező részét megnézhessék. A Stephenie Meyer bestselleréből készült film 2008 óta egyre nagyobb rajongótábort vonzott minden korosztályból, a hihetetlenül sikeres franchise világszerte már a $2,506 milliárd dolláros bevételt is megközelítette. A édesapjával élő tini lány és az örökké fiatal vámpír szerelmi történetének nemzetközi, és hazai sikere töretlen.

Már forgatják Stephenie Meyer következő regényének filmes adaptációját: A burok (The Host) című izgalmas sci-fi várhatóan 2013 tavaszán kerül bemutatásra, a Gattaca és a Lopott idő című filmeket jegyző Andrew Niccol rendezésében, Diane Kruger, Saoirse Ronan, William Hurt, és Max Irons főszereplésével.

via ProVideo

Ezen kívül tegnap a Deadline beszámolójából kiderült, hogy a második, és egyben végső rész masszív $30,4 milliót hozott a Lionsgate-Summit konyhájára, ami alig marad el a tavaly ilyenkor bemutatott első rész $30,25 milliójától.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .