A Galaxis őrzői Magyarországot is leigázták

Az idei év legváratlanabb sikerét hozó Disney-film, A Galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy) itthon sem okozott csalódást, az első nap eredményei alapján a film minden idők legjobb Disney nyitónapja, minden idők legjobb Marvel nyitónapja, valamint 2014 legerősebb nyitónapja címekkel büszkélkedhet, több mint 23 ezer nézővel és 33 millió forint mozis bevétellel.

A Galaxis őrzői Magyarországot is leigázták

A James Gunn által rendezett, Marvel képregényből készült látványos sci-fi film az idei nyár egyik váratlan meglepetésének bizonyult, az Egyesült Államokban két héttel ezelőtt bemutatott alkotás bevétele mostanra meghaladta a $330 millió dollár bevételt világszerte. A Chris Pratt és Zoe Saldana főszereplésével készült Galaxis őrzőit a hazai és a külföldi kritikusok is szinte kivétel nélkül imádták, többen is a Csillagok háborújához hasonlították.

Itthon is fokozott várakozás előzte meg A Galaxis őrzői bemutatóját, az augusztus 14-i premier első adatai szerint pedig 2014 eddig legnépszerűbb filmje érkezett meg a mozikba, idén még nem volt olyan alkotás, amelyre a premier napján országszerte több mint 23 ezren váltottak jegyet. Összehasonlításként, az idei év legsikeresebb Marvel filmje, az Amerika kapitány - A tél katonája esetében ez a szám 8.958 eladott jegy volt az első napon és 52.603 az első hétvégét követően.

A Galaxis őrzői folytatása várhatóan 2017-ben érkezik, a rendező ugyanis rögtön a sikeres premier után belekezdett a második rész forgatókönyvének megírásába.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. “egyik váratlan meglepetésének”

    1 éve tudjuk hogy jó film lesz :D

    2 hete láttam Londoni premieren írtam is kritikát másik oldalra :D (nincs reklám)

    Aztán úgy menni moziba hogy biztosra tudod jó lesz biztos jobb volt azoknak akik olvasták ezen , és a többii oldal kritikáját biztos nem volt annyira rizikó mint hogy kiadni a pénzt és rossz lesz. Azért kíváncsi lennék hány ember olvasott előtte utána :D

    • Hehe, ez pont sajtóközlemény. ;)

      Én is nagyon régen várom a filmet, ma délután végre hadd szóljon lesz! Szerintem ez pont az a film, aminek jó volt a marketingje, és ha érdekel a téma, letojod, mit írnak. Mondjuk én mindig így megyek moziba. ;)