Értékelés: Texas gyilkos földjén (Texas Killing Fields)

Texas gyilkos földjénMike (Sam Worthington) emberölési ügyekkel foglalkozó nyomozó egy texasi városkában. Mike és társa, a New Yorkból átküldött zsaru, Brian (Jeffrey Dean Morgan) egy szadista sorozatgyilkos után nyomoznak, aki áldozatai megcsonkított hulláit rendszerint egy közeli kísértetjárta mocsárban rejti el, melyet a helyiek csak „gyilkos földnek" hívnak. A mocsaras terület ugyan kívül esik hatáskörükön, mégsem tudnak hátat fordítani a vérfagyasztó gyilkosságoknak. A szadista tettes hamarosan megváltoztatja saját szabályait, és immár a nyomozókra kezd vadászni. Heccként lehetséges nyomokat hagy hátra a tetthelyeken, közben pedig mindig egy sakklépéssel a rendőrök előtt marad. Ám amikor Kicsi Anne (Chloë Moretz) - egy utcagyerek, akit Brian vett a szárnyai alá - eltűnik, Brian úgy véli, a lány is a mocsárban lehet, és úgy érzi, utána kell mennie. Mike pedig a társa után indul, de amit egyikük sem tud, hogy vajon sikerül-e mindnyájuknak túlélni a „gyilkos földet”…

Ami Canaan Mann rendezése a Texas gyilkos földjén, amely egy meglehetősen kemény thriller, mégsem hagyott bennem maradandó nyomokat. Nagyon jól visszaadják, hogy Texas mennyire keménykötésűeknek való hely, és a történettel sem kímélnek minket, ami elvileg jó, gyakorlatilag annyira lassan folynak az események, hogy állóvízen kötünk ki. Leginkább egy negyvenperces sorozatepizódban talán jól működött volna, de egy teljes film játékidejét nem bírta el.

Rengeteget unatkoztam, még többször néztem az órámra, és valahol sajnálom, hogy legalább egy picit erősebb filmmé nem nőtte ki magát. Hiába jó a szellem, amelyben készült, mégis nehezen fogyasztható, és valószínűleg a nézők nagyobb része fog elégedetlen fejjel távozni róla. A forgatókönyvben is elkövetnek egy csomó tipikus húzást, tényleg szinte semmi újat nem láthatunk, csak egy kemény és leginkább unalmas thrillert.

A texasi akcentussal kicsit megküzdöttem, és egész jól küldték a főszereplők, vagyis Sam Worthington és Jeffrey Dean Morgan, akik kiválóan boldogultak a texasi földön. Odatették magukat, viszont egyikük sem alakított emlékezetesen. Új kedvencem, Jessica Chastain pedig jó kevés szerepet kapott, kisemmizték, így ő sem könnyítette meg, hogy jobban peregjen az a játékidő. Chastainnél egyébként szépen visszavettek a bájból, pont úgy, ahogy egy ilyen szerep megkívánja.

Engem ugyan könnyű megvenni a fesztiválos alkotássokkal, de közel sem mindegyikkel - most ezzel sem sikerült. Nagyon nem. Mondjuk az igazat megvallva azért nem csalódtam benne hatalmasat, mert nem is vártam tőle többet, de néhány extra csavarral fel lehetett volna frissíteni a hangulatot. Mindegy is. Ezek fényében jó szívvel 6/10-et mondanék rá, abból viszont az alját.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .