Értékelés: Last Vegas

Last VegasBilly, Paddy, Archie és Sam (Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline) gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Amikor a hatvanon túli csapat örök agglegénye, Billy (Douglas) végre beadja a derekát, és megkéri harmincas évei elején járó fiatal barátnője kezét, a négyes fogat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partyval búcsúztassák el Billyt eddigi csajozós életétől. Bár hőseinknél már javában a B oldal forog, amikor a cigi, az alkohol, és a sós kaják is a tiltó listán állnak, meg persze a koleszterin szintre is nagyon kell figyelni, nekik ez mit sem számít: itt az idő, hogy újraéljék dicső ifjúságukat. Arra persze hamar rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa egy kissé megváltozott a '60-as évek óta, és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők, és az alkoholos mámor területén. És ha valahol könnyen átugorható a generációs szakadék, hát akkor az Las Vegas, de ott ahol a Cavinton a legjobb drog, és 50 Cent a Jackson's Five egyik tagja, na, és a bugi is már csak remeg a lábakban biztos, hogy még durvább a másnap. A Rat Pack után a Cirque du Soleil az új király, de csat átmenetileg, mert most ez a négyes lesz az, aki kezelésbe veszi Vegast, a csúcsra tör és kenterbe veri a Farkasfalkát.

Rögtön ki is hangsúlyoznám, hogy a hivatalos sztori utolsó mondatrésze nem kamu. Jött Jon Turteltaub és megcsinálta azt, amit a Másnaposok 3-mal akartak: egy olyan filmet, ami felnőttek szórakoztatására gyúr. Ugyan mindenhol vígjátékként emlegetik, de igazából egy érettebb közönségnek címzett, drámába oltott vígjátékként szívesebben beszélek róla. Sajnos azonban az előzetessel félrevezetik a népet, ami nem jó, ellenben ezúttal szinte teljesen biztos voltam benne, hogy mire számíthatunk.

Az első negyedórában vártam, hogy meginduljon az események sora, és, hogy az öregek belecsapjanak a lecsóba, de hamar rájöttem, hogy nem a klasszikus recept alapján fognak menni. A helyzet pedig az, hogy inkább a minőség érződött rajta, illetve azok a momentumok, amikkel próbál tanácsot adni a fiatalabb korosztálynak - azoknak az embereknek, akik előtt még ott az élet. Lehet, hogy ez így elég nagypapásan hangzik, de ha reálisan belegondolunk, máris más a leányzó fekvése.

Elég nagy életigazságok tanúi lehetünk, amit jómagam egyáltalán nem bántam, hiszen más hibáiból tanulni nem szégyen. Komolyra fordítva a szót, Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman és Kevin Kline körül zajlanak az események, és nem is igazán ragoznám tovább, mindannyian odateszik magukat, és minőségi alakítást produkálnak, ami nagyban meghatározza a film által nyújtott élményt. Női főszereplőként Mary Steenburgenet kapjuk, akiért ismét harcba szállnak, de róla sem tudok mást mondani. Jerry Ferrara egy Turtle(taub) filmben, aki abszolút a Törtetőket (Entourage) idézte, de nagyon bírtam az ő karakterét is, Romany Malco pedig szintén remek kis szerepet tudhat magáénak.

Ha valaki fiatal csajokra számít, akik kiteszik mindenüket, igen, vannak benne ilyen részek is, de a főhangsúly nem erre szegeződik. Viszont örülök, hogy nem maradtak ki ezek sem, mert igenis így lett kerek a történet, hiszen ha valaki Las Vegasba megy, ott elkerülhetetlenül belefut ilyenekbe, de kaszinózni is kötelező egyet, és mulatozni sem árt. Mondhatni, a forgatókönyv is elfogadható lett, hiszen tartogatott meglepetéseket is, és mint feljebb írtam, nem a kijelölt úton haladtak végig.

A zenéiről ejtenék még néhány mondatot, amitől kicsit tartottam, hogy túl friss slágerekkel rukkolnak elő, de sikerült a főszereplők korához illő dalokkal is feldobni a hangulatot. Néhány jelenet kiszámítható, de tény, hogy nem könnyű már újat mutatni ebben a témában, úgyhogy ilyeneket csak félvállról tudok venni, hiszen csak egy vígjátékról beszélünk.

Egyet viszont nagyon sajnálok, hogy néhány jó poén a filmben már nem ütött, mert az előzetesben ellőtték, de valamivel árulni is kellett a Last Vegast, ezt is megértem. Nekem az eleje kicsit nehezen indult be, ezt leszámítva amikortól ráéreztem az ízére, teljesen jól szórakoztam, úgyhogy a 8/10 jár érte.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .