Értékelés: Hotel Transylvania 2 - Ahol még mindig szörnyen jó (Hotel Transylvania 2)

Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny: a távoli, erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban szállodát üzemeltet, ahol a rémisztgetésbe belefáradt szellemlények megpihenhetnek és végre az emberektől távol pihenhetnek. Ezen kívül még gyermekét egyedül nevelő, aggódó apa is. Ő és barátai, a sokféle, csak első látásra ijesztő fura figura visszatér, hogy ismét megpróbálja halálra nevettetni nézőit.

Utólag sikeresen megveregetem a saját vállam, amiért kimaradt a Hotel Transylvania 2 előzetese, mert így lemaradtam e animációs folytatás történetéről. Mivel ezzel bizonyára egyedül vagyok, nyíltan leírom, hogy ez a házasodós-unokázós cselekményszál mennyire nem mozgatott meg. Sőt, mi több, amikor elkezdődött a vetítés, fogtam is a fejem, hogy ettől jobb sztorit tényleg nem sikerült kitalálni? Rendben van, hogy animációs filmről beszélünk, és az is tény, hogy a szörnyeket ebben a formában még nem láthattuk, de ennek ellenére az első félórában befigyelt a lerágott csont effektus.

Dracula (Adam Sandler), Frank (Kevin James), Wayne (Steve Buscemi), Griffin the Invisible Man (David Spade) and Murray (Keegan-Michael Key) in Columbia Pictures and Sony Pictures Animations' HOTEL TRANSYLVANIA 2.

Viszont nem minden az, aminek látszik, és a Hotel Transylvania 2-re ez még inkább igaz. Genndy Tartakovsky rendező képességeiben mindig is bíztam, és hiába tűnt sablonosnak a történet elsőre, egészen jól elszórakoztam a nagypapi és haverjai próbálkozásain. A játékidő előrehaladtával párhuzamosan azt éreztem, hogy épül valami, és hiába indított alulról ez a folytatás, kikövezték az útját, amin haladt előre. Nem mondom, hogy egy az egyben elkápráztattak, de megugrotta azt a szintet, amit három évvel ezelőtt az első rész, így panaszra okunk nem lehet.

A karakterek továbbra is nagyon jópofák Adam Sandler Drakulájával az élen, aki egyre inkább eggyé válik ezzel a mesehőssel, és igazán remek ötlet volt bevetni a faterját, Vladot. És itt meg is jegyezném, hogy a történet egyedi ötlet nyomán lett kidolgozva - persze a klasszikusokból merítettek, de akkor sem adaptációról beszélünk. Marvis továbbra is jó arc, Jonathan esetében viszont elfogyott a lendület, és kevésbé tudott vicces lenni, viszont van valaki, aki megmenti: a kisfia. A kis Dennis elég komisz ahhoz, hogy jól szórakozzon rajta a néző, és szerencsére többdimenziós karakterről beszélünk, akiben van potenciál.

Johnny (Andy Samberg), Mavis (Selena Gomez), Dracula (Adam Sandler), Wayne (Steve Buscemi), Eunic (Fran Drescher), Frank (Kevin James), Mummy the Mummy in Columbia Pictures' HOTEL TRANSYLVANIA 2.

A szörnyek is megérik a pénzüket, mert még mindig nagyon tetszett, hogy így ábrázolták őket. Frankenstein eredeti és vicces tudott maradni ebben a kategóriában, a Farkas(ember) unott mindennapi arckifejezései, és az apai élet is muris, nem beszélve a kölykeiről, akiből van néhány. És persze feltűnik a vége felé magára találó múmia is, vagy a láthatatlan ember, aki társat keres magának, de nem túl sikeres az akciója. Az emberszereplők nem sok vizet zavarnak, itt most még mindig nem rajtuk van a hangsúly, de ez így van rendjén. Úgy vettem észre a közönség reakcióiból, hogy sikerült oly módon vászonra vinni ezeket a szörnyeket, hogy a kicsik se ijedjenek meg, mégis legyen fogalmuk már kiskorban is a létezésükről.

A helyzetkomikumok még mindig viccesek, de a fő poénforrás egyértelműen a kis jövevény. Na meg nyilván sokat vetnek a latba a pörgős slágerzenék, melyek jó hangulatot csinálnak. Röptében megemlíteném még, hogy az animációval abszolút nincs gond, továbbra is gyönyörű, amit elénk tárnak, és a maga neméhez képest kellően élethű is, ha szabad így fogalmaznom. Leszámítva néhány unalmasabb pillanatot, ennek is jár a 8/10.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .