Értékelés: Hivatali karácsony (Office Christmas Party)

Év végére, mikor tele a hócipő, a legtutibb terápia egy fergeteges karácsonyi buli, ahol ki lehet ereszteni minden felgyülemlett gőzt. És kivel mással osztozhatna az ember örömében és részegségében ezen a csodás és szeretettel teli ünnepen, mint a vele gályázó kollégákkal… Clayt (T.J. Miller) imádják a beosztottai, és már alig várják, hogy az ünnepi szezon kellős közepén egy zúzós partiban együtt pöröghessenek a főnökkel. Csak egy a bibi, hogy Clay nővére, nem mellesleg a cég feje, Carol (Jennifer Aniston) épp arra készül, hogy még karácsony előtt felszámolja a nem túl nyereséges üzletágat.

Persze a hivatalos sztori második felét megint kitöröltem inkább, mert szanaszét spoilerezi ezt a vígjátékot, és ezt a műfajt ismerve jobb minél kevesebbet tudni az egészről, hogy a poénok ülhessenek a moziban. Karácsony első napján jutott időm a Hivatali karácsony megtekintésére, ami valamiért szimpatikus volt, pedig mostanság leszoktam a kommersz vígjátékokról, mert nagyon sablonosak, és kevésszer szórakoztatnak úgy, ahogy elvárná az ember. Vagy simán csak az én ízlésem változik.

Hihetetlen, hogy az utóbbi időben mennyire kevés eredeti vígjáték kerül a nézők színe elé, nyilván ez alól kivételt képez a fesztiválos nyomvonal.  Josh Gordon és Will Speck, a Jégi dicsőségünk rendezői hozták tető alá Jason Batemanék karácsonyi buliját, ami meglepően jól szórakoztatott a maga módján. Nem vagyok vele teljes mértékben elégedett, de összességében mondhatni jól éreztem magam, és ez a fontos minden esetben. A történettől nagyobb csavarokat nem szabad várni, sok a kitalálható momentum benne, ugyanakkor legalább ezt ellensúlyozni is tudták azzal, hogy az alapötlet és a kivitelezés elég jó.

Nem mondom, hogy Jason Bateman a kedvenc vígjáték színészem, de mivel ő a téma törzsfőnöke, már megszoktam az arcát, és kedvelem is. Olivia Munn amolyan geekfaktort növelő eyecandyként tökéletes jelenlétet produkál, és egyébként is bírom a buráját. No meg nyilván az sem másodrangú, hogy jól működik Munn és Bateman között a kémia, még ha nem is erre van kihegyezve az egész, úgyis világos, hogy mi lesz a vége. Az is egyértelmű gondolom mindenkinek, hogy nem is ők az egyetlen ilyen páros.

Még T.J. Miller merész ötletei aranyat érnek, lényegében neki köszönhetjük a legtöbb marhaságot, ő a leghúzósabb mutatványok ötletgazdája. A nővérét játszó Jennifer Anistontól pedig már megszokhattuk a basáskodó főnököt, lényegében ez már neki így rutinfeladat volt, de ő is kellett, hogy fényesebbnek tűnjön a stáblista. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de Kate McKinnont egészen kedvelem az elmúlt szerepei alapján. Nagy arc még a csapatban Rob Corddry, Vanessa Bayer, Randall Park, valamint Karan Soni és Jamie Chung is kellemes társaság. Egyetlen tagot viszont senki sem tudott felülmúlni, ő pedig Courtney B. Vance, aki különösen jól műveli ezt az iparágat, és még egy kis meglepetést is tartogat.

Egyértelműen egy szereplők hajtotta vígjáték a Hivatali karácsony, ami azoknak a nézőknek még nagyobb élmény lehetett, akik ilyen, vagy hasonló helyen dolgoznak, és a nagyvárosi életet élik. Lehet, hogy túl sok nap telt el, és egy hete még megérte volna a hetest, de ma maradnék inkább a 6/10-nél, viszont abból az erősebbet produkálta. Sőt, mi több, azt bátran leírhatom, hogy senki kedvét nem szeretném szegni, mert, ha az előzetes tetszett, a film sem fog csalódást okozni.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .