Értékelés: Bye Bye Man - A Rettegés Neve (The Bye Bye Man)

Amikor három diák beköltözik egy hangulatos, ódon házba nem messze az egyetemüktől, nem is sejtik, milyen hátborzongató titkokkal kell szembenézniük. Először furcsa érmékre, később egy baljóslatú üzenetre bukkannak egy éjjeliszekrény fiókjában. Majd miután szeánszot tartanak a házban, elszabadul a pokol: betegség, hallucinációk, és végül halál. Ráébrednek, hogy egy démoni lény át akarja venni a tudatuk felett az irányítást. A fiatalok felveszik a harcot a túlvilági ellenséggel, és közben minden erejükkel próbálják megőrizni a halálos titkot… De vajon létezik kiút az ördögi gondolatok útvesztőjéből?

Megnéztem, hogy nektek ne kelljen. Hogy is fogalmazzak szalonképesen…? A Bye Bye Man tökéletes példája annak, hogyan kell kidobni az ablakon 7,4 millió dollárt. A nevetséges az egészben, hogy több mint háromszor ennyit hozott világszinten, tehát még sikeresnek is mondható. Maga a film viszont nézhetetlenül rossz, klisékkel teli, és mindössze egyetlen aprócska fordulatot képes felmutatni, de azért nem bánkódom túlságosan, mert legalább jó társaságban láthattam, így a minőség másodrangú.

Stacy Title (Gengszter horror) rendezett, de inkább maradt volna otthon a fenekén, mert a végeredmény ebben a formájában nem sok mindenre való. Habár eleve azt sem értem, hogy egy ilyen alapötletre ki a fene bólintott. Értem én, hogy kis büdzsé, de mondjuk a Tűnj el! szinte fele ennyiből készült, mégis életképesebb, mint a Bye Bye Man, amit nem lett volna szabad sem leírnom, sem kimondanom. Tegnap este akkora sokkot okozott a film, hogy soha nem aludtam még ennyire nyugodtan kilenc teljes órát.

A színészek viszont jók. Ja, nem. De mégis, mert végig tudták csinálni a jeleneteket komoly arccal, mondjuk, kérdés, hogy hány hónapig forgatták, hogy mindez sikerüljön is. Abszolút b-film ennek a szintnek megfelelő színészekkel, így nem várhattunk el semmit Douglas Smith-től, Lucien Lviscounttól, de még Cressida Bonastól sem. Egyedül Jenna Kanellen látszott valamicske akarat, meg a könyvtárost alakító Cleo King sem volt rossz, azt pedig nem értem, hogy Carrie-Anne Mosst hogyan sikerült meggyőzni ehhez az egészhez.

Maga a gonosz is egy nulla tekintélyű, Azogról mintázott gyenge karakter, aki szinte csak azért lép a színre a vége felé, hogy megmutassa magát. Az egyfejesített Kerberosz pedig… hát elég viccesen kinéző kutya. Amondó vagyok, hogyha az utolsó negyedóra minőségét hozták volna végig, nem fanyalognék ennyire, de hát nem így történt. Egy, két, há… 3/10 az összes jóindulatomat bevetve.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

4 hozzászólás

  1. Nem emlékszem mikor láttam tőled utoljára ennyire alacsony pontszámot. :) Általában pont nálad szoktam azt látni hogy még a sokak által lehúzott filmeket is pozitívabban értékeled.
    Ezt a filmet nem láttam moziban mert amikor játszották itt nálunk nem volt időm elmenni rá de ha még szerinted is ennyire pocsék akkor így utólag már nem is bánom.

    • Igen, sokszor jószívű vagyok… mert alapvetően szórakozni járok moziba, nem pedig kötekedni. De ez a “film”… te jó ég. Az előzetesre se pocsékolj időt, nemhogy a filmre. :D

      • Ez tetszik, én is hasonlóan gondolkodok. Jó példa múltkor a Halálls Iramban 8. része. Oldalakat tudnék írni mennyi marhaság volt benne de 130 percre abszolút lekötött.

        Ennek ellenére én is jártam már úgy hogy noha bérletem van vissza akartam kérni a jegy árát :D

  2. Ha valaki jót akar nevetni max. az nézze meg! Szeretem a horrort ill. a thrillert, de ez a film egyiknek sem mondható!
    Az értékeléssel egyetértek! :-)