Értékelés: Baywatch

A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti.

Elképesztő nagy baromság a Baywatch mozifilm, ami tipikusan abba a kategóriába tartozik, hogy annyira rossz, hogy már jó. Az első jelenetnél, amikor felugrik a vízből a Baywatch felirat, erősen felmerült bennem a kérdés, hogy mi most tulajdonképpen egy Cápavihar-Baywatch paródiára ültünk be?! A helyzet az, hogy még, ha picit erőlködve is, de a rendező teljesen korrektül kezeli a kétórás játékidőt, amelyet a folyamatosan jövő baromságok nem hagynak kifulladni.

Örülök, hogy Seth Gordon (Személyiségtolvaj) egy kicsit összekapta magát, és annak is, hogy így túltolta a Baywatch filmet, amelyet egyetlen pillanatig sem szabad komolyan venni, és akkor nem fog csalódást okozni. Ez egy olyan nyári popcornfilm, ami hűsítő hatást kelt a legforróbb nyári napokon, és ebből a szempontból külön jó, hogy hozzánk csak júliusban hozták. Az már egy másik kérdés, hogy a tévésorozathoz nem sok köze van, de aki ezen kesereg, az elfelejtett valamit: azóta eltelt két-három évtized, és mostanra teljesen máshová került az emberek ingerküszöbe.

Illetve nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én eléggé szeretem Dwayne Johnsont, mert az utóbbi időben nem nagyon választott félre, mindig felpezsdíti az adott film hangulatát. Ez nyilván most sincs másként, és jól mutat egy ilyen izomkolosszus a tengerparton akár egy bajbajutott életét kell menteni, akár a bűnözők nyomába kell eredni, arról már nem is beszélve, hogyha kiprovokálják, az újoncokat pillanatok alatt képes a földbe döngölni. Oké, itt is simán lehet jönni azzal, hogy minek ütik bele az orrukat a vízimentők a rendőrség ügyeibe, de akkor mit néztünk volna két órán keresztül? Na, ugye! David Hasselhoffról legyen elég annyi, hogy kár lett volna kihagyni a filmből.

Amikor Rock elkezdi Zac Efront szapulni, halálosak - még úgyis, hogy sajnos a felét ellőtték az előzetesben, pedig nem is láttam mindegyiket. Efron is remek arc amúgy, habár a karakterével néha kicsit túlzásba estek az írók, de összességében folyamatosan szórakoztatott az idiótaságaival. A töketlen Jon Bass pedig még őt is felül tudta múlni, pedig… a napozóágyas jelenetet egy darabig nem felejtem el neki, és ideje beizzítani a női frontot is, amelynek zászlóshajóját Kelly Rohrbach képviseli. Az új CJ Parker teljesen rendben van, nyilván amikor feltűnik a színen a felvakart, napszemüveg mögé bújtatott Pamela Anderson, onnantól esélye sincs. Viszont, mivel az időelosztás rendben van, ennek Rohrbach nem szenvedi kárát.

Meglepő módon nem is Alexandra Daddario volt a titkos kedvencem, hanem Ilfenesh Hadera, aki főként a tetteivel ért el nálam ilyesmit. Vitathatatlanul Daddariót is nagyon bírtam, meg úgy összességében jól működött a női frontvonal, illetve a kémia Daddario és Efron között. Priyanka Chopra néha túljátszotta a bogyóját, és ezzel sincs gond, hiszen ez a film összességében a túltolásról szól, úgyhogy belefért tőle egy ilyen nagymenő főnökasszony eljátszása. Chopra egyébként majdnem teljesen meg tudott győzni, de ha picit becsukom a szemem, akkor fogjuk rá, hogy meg is tette.

Tengerpart, forró nyári hangulat, fürdőruhában szaladgáló vízimentők mutatós libbenő keblekkel és sok esetben extrém minire szabott fürdőruhákkal. Mi kell még? Jelenleg ez tökéletesen megtette számomra, a csajok meg nyilván a férfi frontra hegyezhették ki érzékszerveiket. A tévésorozat hangulata teljesen jól visszaköszönt az újonnan kialakított tengerparton, és a járművek is rendben voltak. Az eddig elhangzottak alapján bizonyára lejött, hogy ebben a filmben tényleg mindent túltolnak, és nem csak a poénokra gondolok, hanem az akciókra is. Ugyanakkor elmondhatom, hogy eléggé élveztem a látottakat, legyen szó vízimentős, üldözős, partis, kínos szituációs vagy lövöldözős jelenetekről.

Mindez pedig nem működött volna a szokványos nyári partizenék nélkül. Ez a válogatás is helyén van, épp most hallgattam végig a főbb zenéket, amelyek egyrészt fokozzák a hangulatot, ha az ember a pop-dance vonalon mozog, másrészt pedig szükséges is, hogy könnyen lecsússzanak a látottak. Nem tudom nyugodt szívvel ajánlani mindenkinek az új Baywatch filmet, viszont számomra meglepetést okozott a végeredmény. Nyilván nem egy agysebészet a sztori, meg úgy semmi, de ennek itt nem is erről kellett szólnia. Részemről erős 7/10 a végeredmény.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. Nem volt annyira elviselhetetlen, mint amilyennek az első trailerek után tűnt, de a végeredmény igy sem lett jó. Egy nagyon gagyi film, szánalmas poénokkal és ezerszer látott vigjátékos klisékkel.

  2. Edete

    Tényleg nem kötözködni akarok, de ha már pontozod a filmeket, lehetnél kicsit kritikusabb is a pontokkal. Ez a film végtelenül klisés tele ócska poénokkal, ennek ellenére te 7/10 kategóriába soroltad. Ugyanabba amibe a Nyers, a Jackie és a Rogue One is tanyázik…. Ne már!!! Vagy ne pontozz csak értékelj (amit szerintem elég jól csinálsz) vagy merj bemenni az alsóbb régiókba is és pontozz reálisabban. Részemről ez max 3/10, fényévekre a Rogue One és a Jacike szintjétől.