Értékelés: És hamarosan a sötétség (And Soon the Darkness)

And Soon the DarknessKét amerikai lány kerékpár túrára indul Argentína egy távoli részén, és amikor különválnak, egyikük hirtelen eltűnik. Ezzel párhuzamosan feltűnik egy fiatal férfi, aki segíthet megtalálni a bajba jutott lányt, mielőtt legrosszabb félelmei megvalósulnak.

Ha jól tévedek, akkor ez az 1970-es brit verzió feldolgozása, ami akkoriban még nagynak számított, mára viszont elcsépelt történet, amiből újabb fölöslegesen elkészített film lett. Az eredeti cím sajnos hamar értelmet nyer, mert a legtöbb jelenetnél lazán megmondod, mi fog történni a következő percekben. Ezen túl nagyon klisés, buta és csak olykor kalandos „horrorfilm”, amin egy sok filmet látott ember arca meg se rezzen.

Az egzotikus helyszín összhatása működött, gyönyörű vidéken zajlanak az események, és egy újabb film, ami bebizonyítja, hogy az olyan országokban, mint Argentína, full hülyének nézik az embert, ha a rendőrséghez fordul, legyen problémája bármilyen súlyos is. Az ilyen helyzetekben csak magadra, esetleg barátaidra számíthatsz, legalább ennyit nyomatékosítanak a nézőben.

Igazából Karl Urban volt az egyetlen valamire való színész a történetben, akit nem értettem, hogy került bele, de csippantottam őt. Elvileg Amber Heard és Odette Yustman (Cloverfield) lenne a két főszereplő, akik szállítanak némi eyecandyfaktort, bár tény, hogy Amberrel tudták eladni a filmet, csak Odette lazán lekörözi, ha leragadunk a külsőségeknél. Egyébként hozták az elvárt szintet, semmi plusz, elvoltak és ennyi.

Még egyszer írom, semmi újat nem ad sajnos, egy közepesen gyenge horrorfilm, és ha hasonló témájú filmet akartok nézni, akkor tudom ajánlani a 2006-os Turistas-t. Ez így nagyon maximum 4/10-et ér, egy kicsivel sem többet.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .