Életnagyságú Batmobile a LEGO-tól és a Chevytől

A Warner Brothersnél őrülten komolyan gondolják a legújabb LEGO-filmet, a LEGO Batman Movie-t, ugyanis a Chevrolet és a LEGO, no meg a detroiti diákok közös erővel építettek meg egy életnagyságú Batmobile-t, amelyet LEGO készlet formájában ugyan nem vásárolhatunk meg, hiszen több mint 300 000 kockából épül fel.

Akik megelégszenek a kisebb változattal, a hónap elejétől már mindenhol beszerezhető a a The Batmobile (70905), amelynek elég jó funkciói vannak, és az öt minifigura mellé 553 LEGO kockát csomagoltak. Visszatérve az életnagyságú Batmobile-ra, 5,18 méter hosszú és 2,82 méter széles járműről van szó, amelynek súlya több mint 768 kg. Hogy ez kockában mennyit jelent? Egész pontosan 344 187 darabot, és természetesen egy alumínium vázat is kapott, hogy masszívabbá tegyék az autót.

A LEGO Batmobile tervezése 222 órát vett igénybe, az építés pedig 1883 órát. A LEGO kockákból készült Batmobile január 22-én az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon lesz megtekinthető élőben, utána pedig a Chicagói Autókiállításon is.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .