Annie Clark rendezi a női főszereplős Dorian Gray filmet

A Variety arról számolt be, hogy St. Vincent, vagy más néven Annie Clark elvállalta az 1890-es Oscar Wilde regény alapján készülő Dorian Gray arcképe adaptáció rendezését, amelyet a Lionsgate készít.

A csavar az egészben, hogy ebben a változatban Dorian Greyt, a hedonista férfit, aki nem öregszik, egy nő fogja játszani. A forgatókönyvet David Birke (Elle) prezentálja. A könyv hivatalos sztorija pedig így hangzik:

Oscar ​Wilde klasszikus regényének hőse, a gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké fiatal és szép maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Miután az egyik barátja megfesti portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képe örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne.

A fiatalember hamarosan cinikus barátja, Lord Henry Wotton befolyása alá kerül, aki ráébreszti az élet ízeire. Dorian átadja magát az önző és rafinált élvezeteknek, férfiakat és nőket taszít a bűn útjára, majd egyre mélyebbre süllyed, s a züllés minden nemét és formáját megtapasztalja. Az események egyre riasztóbb fordulatot vesznek, mivel nemsokára megtudja, hogy kívánsága teljesült. Legnagyobb csodálkozására ugyanis csak a róla készült kép öregszik. Arca és szeme őrzi az ártatlan ifjú szépségét, a festett arcmás viszont, amelyet gondosan elzárva tart háza egy titkos helyiségében, híven mutatja az idő és a bűn rombolását vonásain.

Ekkor úgy érzi, itt az ideje megváltoztatnia az életét. Hogy teljesen tisztára mossa magát, bűnös múltjának tanúját, a szörnyűséges képet meg akarja semmisíteni…

Mit ne mondjak, ez egy egészen érdekes projektnek hangzik, ha találnak egy tehetséges női főszereplőt.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. A hedonista férfit nő fogja játszani. Remélem fekete lesz. Ne aprózzák már el. Mellesleg az előző Dorian Gray film is kurva szar volt.