Clooneynak sokba került volna a Műkincsvadászok

George Clooney kedden New Yorkban a szereplők társaságában ünnepelte új filmje, a Műkincsvadászok (The Monuments Men, hazai bemutató: február 20.) premierjét. A legendás Ziegfield mozi vörös szőnyegéről pedig szinte azonnal Berlinbe indult. A második világháborús akció-vígjáték európai premierjére a Berlini Filmfesztivál programjában került sor.

Clooneynak sok műkincsbe került volna a Műkincsvadászok

Clooney - akárcsak az Ocean's 11 esetében - a legjobb barátaival forgatta a filmet. A színész-rendezőnek szerencsére sok barátja van, és sok köztük a világsztár. Ezért lehetséges, hogy a német műkincsrablóktól műkincseket visszarabló katonai egység tagjait Clooney mellett Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin és Cate Blanchett játssza - kedvezményesen.

- Ha minden színész megkapta volna a szokásos gázsiját, akkor ez a film legalább $150 millió dollárba kerül - nyilatkozta Clooney. - Vagyis nem készül el. Mindenki szuperolcsón vállalta a feladatot. Őrületesen olcsón.

Talán a megtakarítás nevében történt az is, hogy Clooney az édesapjára is szerepet osztott. Nick Clooney a saját fia idős változatát alakítja. A sztárok és haverok, ha sokat nem is keresnek, a népszerűséget kapják cserébe: sokan elkísérik a berlini premierre Clooneyt, hogy fogadják az európai rajongók lelkesedését.

IC Presss

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .