Cannes 2016: Sínen Martin Scorsese új gengszterfilmje

Régóta készül már Martin Scorsese gengszterfilmje, a The Irishman, amelyről legelőször cirka hat évvel ezelőtt hallottunk, most viszont a projekt Cannes-ban eredményeket ért el.

Cannes 2016 Sínen Martin Scorsese új gengszterfilmje

Az STX Entertainment nyerte meg azt a licitháborút, amelyet a nemzetközi jogokért vívtak, így ők kereshetnek nemzetközi forgalmazókat a marketen. A Fabrica de Cine biztosítja a film $100 millió dolláros büdzséjét, a Paramount Pictures pedig az észak-amerikai terjesztésért felel majd. A The Hollywood Reporter forrása szerint az STX $50 milliót fizetett a jogokért.

A The Irishman azért is nagyon fontos projekt, mert Scorsese ismét együtt dolgozhat Robert De Niróval, Joe Pescivel és Al Pacinóval, akik már évekkel ezelőtt aláírtak - Pescit leszámítva. De Niro egy munkaügyi szakszervezet magas rangú tisztjét, Frank Sheerant alakítja majd, aki kapcsolatban állt a Bufalino bűnözőcsaláddal. Röviddel 2003-as halála előtt, Sheeran bevallotta, hogy ő ölte meg Jimmy Hoffát, akinek holttestét soha nem találták meg. Sheeran továbbá azt állította, hogy Hoffa akarta megöletni John F. Kennedyt.

Most, hogy lett finanszírozója a projektnek, gyorsan el is döntötték, hogy januártól forgatnak miután bemutatták Scorese legújabb filmjét, a Silence-et.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .