Cannes 2013: A Weinsteinhez került a Stephen Frears-féle Philomena

A The Weinstein Company $6,5 millió dollárt fizetett Stephen Frears új filmje, a Philomena Észak-Amerikai, Kanadai és spanyol forgalmazási jogaiért.

Judi Dench alakítja a film főszereplőjét, Philomena Lee-t, egy ír nőt, aki még tinédzser korában kénytelen volt fiát örökbe adni, és most a keresésére indul. A BBC tudósítója, Martin Sixsmith írta a könyvet, amely a The Lost Child of Philomena Lee címen jelent meg.

ARP2549670

A brit komikus, Steve Coogan is szerepel a filmben Dench oldalán, aki besegített a forgatókönyvírásba is Jeff Pope-nak. A történet szerint ő egy újságíró bőrben tűnik fel, aki segít Lee-nek megtalálni 'elveszett' fiát.

A filmre lecsapott még a Pathe Internationales Marche du Film is, valamint a BBC Films is, amely az Egyesült Királyságban elég nagy közszolgálati műsorszolgáltató.

Frears tavaly a Lay the Favaorite-tel jelentkezett, a másik új filmjét, a Muhammad Ali's Greatest Fightot, amelyet az HBO-nak készített, május 22-én levetítik a Cannes-i Film Fesztiválon.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .