Bryan Singer Holdra száll

Bryan Singer elvállalta A Hold börtönében (The Moon Is a Harsh Mistress) adaptáció produceri teendőit, amelynek alapjait Robert A. Heinlein 1966-os sci-fi regénye szolgáltatja - írja a Heat Vision Blog.

Bryan Singer Holdra száll

Nem meglepő módon az X-Men-filmekhez hasonlóan ennek a projektnek is a 20th Century Fox ad otthont, akik most szert tettek a megfilmesítés jogaira. Marc Guggenheim (A zöld íjász) már dolgozik a forgatókönyvvé adaptáláson, a film címe pedig simán csak Uprising lesz. Egyelőre korai lenne megmondani, hogy Singer behuppan-e a rendezői székbe, vagy csak producerként bábáskodik a projekt fölött.

A regény 2075-ben játszódik. Ekkor már a Holdat benépesítették elítéltekkel, akiket bányákban dolgoztatnak, hogy kiszolgálják a Föld igényeit. A munkát a bűnözők halála után azok leszármazottai végzik tovább. Elszökni lehetetlen, valamint a Hold alacsony gravitációjának az emberi szervezetre gyakorolt hatása miatt nem lehet visszatérni a Földre. Manuel O'Kelly, a holdi fegyencek egyik leszármazottja azt a munkát kapja, hogy karbantartsa a szuperszámítógépet, Mike-ot, aki öntudatra ébred, és barátok után kutat. Ez, valamint a földellenes hangulat erősödése olyan események láncolatához vezet, melyek végül kirobbantják a Hold és a Föld közötti függetlenségi háborút.

Az idők során két adaptáció is tervben volt. Egyik a DreamWorks égisze alatt készült volna Terry Elliott és Terry Rossio forgatókönyvéből, nem sokkal később pedig a Phoenix Pictures próbálta tető alá hozni az adaptációt David Heymannel. Egyik verzióból sem lett végül semmi.

Nem ez az első eset, hogy Robert A. Heinlein irományát nagyvászonra, vagy tévéképernyőre adaptálják, hiszen 1953-ban elkészült a Project Moon Base, 1994-ben A parazita (The Puppet Masters), 1997-ben pedig a Csillagközi invázió (Starship Troopers).

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .