Brutális végrehajtók és elcseszett lánybúcsú: sikeresen indult a 2013-as év a PARLUX Entertainmentnek

Igazán jól indult a 2013-as év a "crossover mozi magyarországi nagykövete", a PARLUX Entertainment számára. A független filmforgalmazó december 27-én küldte a mozikba a Lánybúcsú (Bachelorette) című amerikai vígjátékot, amely hat kópiáról vetítve 22 ezer nézőnél és közel 30 millió forintos bevételnél tart. Január 10-én már az egyöntetű kritikai (és az európai országokban anyagi) sikert elkönyvelő Dredd című 3D-s akció-sci-fivel jelentkezett a PARLUX, mely másfél hét után 13 ezer nézőt és több mint 20 millió Ft box-office eredményt ért el. Ezen eredményeknek köszönhetően a tavalyi évben indult PARLUX Entertainment több kategóriát előrelépve felzárkózott a közepes és nagyobb magyarországi filmforgalmazókhoz.

Brutális végrehajtók és elcseszett lánybúcsú sikeresen indult a 2013-as év a PARLUX Entertainmentnek

Az erőteljes és meghökkentő marketingkampányairól is ismert filmes cég a múlt évben olyan alkotásokkal jelentkezett, mint például a Torrente-sorozat negyedik része, az Oscar-díjra jelölt Warrior - A végső menet vagy a megannyi fesztiváldíjat besöprő Államérdekből (L'exercice de l'État). A vállalkozás kiemelt figyelmet fordít az úgynevezett crossover mozira mint új nemzetközi trendre. (A crossover mozi kifejezés olyan alkotásokat takar, melyek magukon viselik ugyan alkotójuk jellegzetes kézjegyét, ám a szélesebb közönség figyelmére is számot tartanak.) A filmforgalmazáson kívül kommunikációs-, marketing- és sales-tanácsadással is foglalkoznak.

A cég következő filmbemutatójával január 31-én jelentkezik. A rajtaütés (Serbuan Maut / The Raid) című amerikai-indonéz akciófilmet mutatják be a nagy vásznon magyar szinkronnal. A filmet a magyar kritikusok is dicsérik: "Ilyen egy hibátlan akciófilm." írta a Filmvilág, míg a Filmkolónia "az utóbbi évek legjobb akciófilmjének" nevezte.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2 hozzászólás

  1. Anonymous

    Ezek legalább tudják mi kell a népnek (a Lánybúcsút leszámítva).
    Úgy is lesz még sok olyan film aminek a bemutatóját eltolják vagy egyáltalán nem fogják a mozikban adni, de jön PARLUX és megment minket! Hatalmat a népnek!….szokták mondogatni.
    :D

  2. A Lánybúcsúra lehet, hogy fejem adom még valamikor, de mondjuk a Dredd nem volt valami nagy szám, ám ettől eltekintve tök jó, hogy moziban is lehetett nézni, nem csak otthon DVD-n.

    A rajtaütés viszont várós, és valóban jó filmeket hoznak be. Nemrégiben, mikor feltűntek a színen, örültem nekik. :)