Berlin 2015: Bejelentették a fesztivál versenyfilmjeit

Ma délután kihirdették a 65. Berlini Nemzetközi Film Fesztivál, vagyis ismertebb nevén, a 2015-ös Berlinalé versenyfilmjeit. Az alkotások mögött olyan országok állnak, mint Belgium, Finnország, Franciaország, Németország, Guatemala, Mexikó, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, Anglia, Ukrajna és természetesen Amerika.

**EXCLUSIVE** Isabel Lucas shows off some skin in a see through dress while filming for "Knight of Cups" on the beach

Bekerült a programba Andreas Dresen alkotása, az Als wir träumten (As We Were Dreaming), aki 1999-ben (Éji mese) és 2002-ben (Félúton) is medvével tért haza a fesztiválról. Továbbá itt mutatkozik be Terrence Malick új filmje, a Knight of Cups, aki 1999-ben Az őrület határán-ért (The Thin Red Line) kapott Arany Medvét.

Peter Greenaway (Párnakönyv) filmjének, az Eisenstein in Guanajuato-nak is a fesztiválon tartják a premierjét, de Jayro Bustamante alkotása, az Ixcanul (Ixcanul Volcano) is itt debütál, ami az első guatemalai koprodukcióban készült film a fesztiválon. Andrew High 45 Years-e is érkezik, és az orosz származású direktor, Alexey German Pod electricheskimi oblakami (Under Electric Clouds) című filmje ugyancsak bekerült a versenyfilmek közé.

Versenyen kívül látható lesz még Kenneth Branagh legújabb rendezése, a Hamupipőke (Cinderella), amelyet a Disneynek rendezett többek közt Cate Blanchett főszereplésével.

A további részleteket később hozzák nyilvánosságra.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .