Berlin 2014: Néhány világpremier a fesztiválon

Közeleg a 64. Berlini Nemzetközi Film Fesztivál, én pedig ismét fesztivállázban égek. Ezen az eseményen debütál három nagyobb film is: A nimfomániás négyórás vágatlan változata, A Grand Budapest Hotel és a Műkincsvadászok.

Néhány világpremier a fesztiválon

A nimfomániás (Nymphomaniac), dán-német-francia-belga-angol (írta és rendezte: Lars von Trier)

Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman (Stellan Skarsgård). A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mindennél őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen a tinédzserkoráig nyúlnak vissza. Történetei között szót ejt édesapjáról, egy nagy szerelméről, és szeretőkről, de mindenekelőtt szexuális kalandjairól, amelyek bővelkednek extrémitásokban, zavarba ejtő helyzetekben, szexuális pózokban és játékokban, valamint vállalt perverziókban. Seligman megértően, ámde zavartan hallgatja a nőt és a történelemből, valamint a tudományból vett példákkal és tapasztalatokkal igyekszik értelmet adni a nő tetteinek.

Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe, Mia Goth, Sophie Kennedy Clark, Connie Nielsen, Michael Pas, Jean-Marc Barr, Udo Kier, Maja Arsovic, Hugo Speer, Christian Gade Bjerrum

Magyarországi premier: az 1. rész január 16-án, a 2. rész pedig február 6-án

Magyar bemutató:

A Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel), amerikai-német (írta és rendezte: Wes Anderson

Valahol a békés, bogaras Európában, valamikor a békeidőkben, a két világháború között működött egy elegáns hotel: a Grand Budapest. Vendégei átlagos arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok; alkalmazottai pedig a legjobbak a szakmájukban. Gustave (Ralph Fiennes), a híres főportás itt barátkozott össze az egyszerű küldönccel, Zero Musztafával, akivel együtt keverednek bele az évszázad festményrablásába. Miközben a felbecsülhetetlen értékű reneszánsz képet keresik, egy családi vagyon elvesztése vagy visszaszerzése is kockán forog: és a nyomozás meghökkentő fordulatai magukkal ragadják a hotel összes lakóját.

Szereplők: Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Jude Law, Edward Norton, Tilda Swinton, Bill Murray, Adrien Brody, Owen Wilson, Jason Schwarztman, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, F. Murray Abraham, Harvey Keitel, Tom Wilkinson, Bob Balaban, Mathieu Amalric

Magyarországi premier: március 20.

Magyar bemutató:

Műkincsvadászok (The Monuments Men), amerikai-német (rendező: George Clooeny, forgatókönyv: George Clooney és Grant Heslov)

A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása. És megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.

Szereplők: Cate Blanchett, Matt Damon, George Clooney, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Hugh Bonneville, Bob Balaban, Dimitri Leonidas, Matthew John Morley, Diarmaid Murtagh, Sam Hazeldne, Alexandre Desplat, Lee Asquith-Coe, Zahary Baharov

Magyarországi premier: február 20.

Magyar bemutató:

Ha ezeket az infókat kevésnek találtad, szűrj a címkékre, és lehetőségek tárháza nyílik meg!

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .