Az SXSW 2014 Film Fesztivál programja

A ComingSoon.net összegyűjtött egy betekintőt az idei SXSW Film Fesztivál programjába, amelynek megrendezésére idén már másodjára kerül sor Austinban március 7-16 között.

Elmondásuk szerint az SXSW ellentétben a Sundance- és a Torontói Nemzetközi Film Fesztivállal, nem feltétlenül a nagy sztárokról szól, amit azért így nem jelentenék ki, főleg, hogy nem csak nevesebb színészek, de még rendezők neveit is kiszúrhatjátok a továbbiakban.

01_13_Sins

13 Sins

Az utolsó ördögűzés író-rendezője, Daniel Stamm ismét egy kisköltségvetésű thrillerrel készül, melynek főszereplőjét, egy ügynököt Mark Webber alakít, aki belekeveredik egy veszélyes játékba, és próbál teljesíteni 13 feladatot, melyet egy rejtélyes telefonáló bízott rá. Webber mellett Ron Perlman is feltűnik a filmben.

02_Before_I_Disappear

Before I Disappear

Shawn Christensen leforgatta a 2012-es Oscar-díjas rövidfilm, a Curfew egész estés változatát, amelyben egy srácot alakít, aki kap egy hívást a húgától, aki arra kéri, hogy vigyázzon a 11 éves unokahúgára. Csakhogy…

03_Break_Point_prp

Break Point

Jeremy Sisto és David Walton egy egymástól elidegenedett testvérpárt alakítanak a filmben, akik egy teniszverseny idejére félreteszik korábbi sérelmeiket, és egyikük 11 éves tanítványa is segít nekik konfliktusaik rendezésében.

04_Cesar_Chavez

Cesar Chavez

Michael Pena alakítja a főszereplőt, a film pedig Chavez küzdelmeit mutatja be, aki aktivista volt, és azért harcolt, hogy jobb béreket biztosítson a mezőgazdasági dolgozóknak. A rendező Diego Luna volt, további szerepekben pedig America Ferrera, Rosario Dawson és John Malkovich is feltűnik.

05_Chef

Chef

Jon Favreau (Vasember) visszatért kisebb kaliberű filmes gyökereihez, és a rendezés mellett a forgatókönyvet is ő írta ehhez a filmhez, amelyben ő játssza a főszereplőt, Carl Caspert, egy lapátra tett séfet, aki nyit egy autós büfét, és ott próbál boldogulni. További szereplők: Sofia Vergara, John Leguizamo, Scarlett Johnasson és Dustin Hoffman. Amerikai premier május 9-én.

06_Creep

Creep

Mark Duplass már ismert egyén a fesztiválon, aki Patrick Brice-szal fogott össze, hogy utóbbi megrendezze első filmjét, ami egy thriller, és Duplass oldalán Brice is szerepel benne. Brice egy férfit alakít, aki jelentkezik egy hirdetésre, melynek értelmében egy Josef (Duplass) nevű férfit kell filmeznie a hegyekben található házában. Azonban hamar kiderül, hogy a jól fizető munka nem az, aminek látszik.

07_The_Dance_of_Reality

The Dance of Reality

A chilei származású Alejandro Jodorwski (A vakond, A szent hegy) 23 év kihagyás után egy személyes történettel tér vissza, melynek alapjait nem épp boldog gyermekkora adja, és azt is megtudhatjuk, hogyan menekült a képzeletébe.

08_Doc_of_the_Dead

Doc of the Dead

A The People vs. George Lucas című dokumentumfilm készítői állnak a projekt mögött, ami átfogó módon mutatja be a zombi műfaj fejlődését, mind a film és az irodalom szempontjából, amelyben George Romero, Simon Pegg, Robert Kirkman és Bruce Campbell is szerepet játszott.

09_Fort_Tilden

Fort Tilden

Sarah-Violet Bliss és Charles Rogers elsőfilmesek közös alkotása, amely New York egy félreeső tengerparti területén játszódik, ahová ellátogat két brooklyni, Allie és Harper (Clare McNulty és Bridey Elliot), hogy eltereljék gondolataikat magánéleti problémáikról.

10_Frank

Frank

Michael Fassbender, Domnhall Gleeson és Maggie Gyllenhaal alakítják Lenny Abramson zenés vígjátékának főszereplőit, melynek alapjait Jon Ronson emlékiratai adják, melyek Frank Sidebottomról, Chris Sievey álarcos zenei alteregójáról szólnak, aki igazi legendává vált. Fassbender egy nagy műfejet visel a szerep kedvéért.

11_The_Heart_Machine

The Heart Machine

Zachary Wigon legújabb filmje egy internetes románcot mutat be egy Cody nevű brooklyni férfi és egy Berlinben élő nő, Virginia között, akik nem meglepő módon, az interneten ismerkedtek meg. Ám amikor Cody gyanút fog, hogy a lány nem is berlini, elkezd utánajárni az igazságnak.

12_Honeymoon

Honeymoon

Harry Treadaway és Rose Leslie alakítják Leigh Janiak thrillerjének főszereplőit, egy párt, akik nászútjukat egy távoli tónál töltik, amikor a feleség elkezd furán viselkedni, ami annak következménye lehet, hogy alvajárás közben történt vele valami.

13_I_Believe_in_Unicorns

I Believe in Unicorns

Leah Meyerhoff drámájában Natalia Dyer egy Davina nevű fantáziadús tinédzsert alakít, aki megszökik otthonról édesanyja elől, végül pedig romantikus kapcsolatba keveredik egy idősebb fiúval.

14_The_Infinite_Man

The Infinite Man

Hugh Sullivan sci-fi-vígjátéka egy tudósról szól, aki szeretné lenyűgözni barátnőjét, Lanát. Amikor felfedezi, hogyan tudna utazni az időben, úgy dönt, szerez egy tökéletes hétvégét Lanának, csakhogy mint minden időutazás, ez is sok galibát okoz.

15_The_Mend

The Mend

Josh Lucas alakítja John Magary vígjátékának főszereplőjét, Matet, akinek öccse, Alan és barátnője, Farrah nyaralni indulnak, ám amikor visszatérnek harlemi lakásukba, Matet és barátnőét, valamint annak fiát találják ott, ráadásul hamarosan áramszünet lesz.

16_The_Mule

The Mule

Sötét ausztrál vígjáték Angus Sampson és Tony Mahony rendezőktől, amelynek története 1983-ba repíti vissza nézőjét. Sampson egy férfit alakít, aki a gyomrában rejteget kábítószert és nem hajlandó "megszabadulni" a bizonyítéktól, emiatt pedig időzített bombává válik.

17_Neighbors

Neighbors (Rossz szomszédság)

Mad és Kelly fiatal házasok. Életük fenekestül felfordul, mikor a szomszédságba új lakók költöznek… Főszerepben Seth Rogen, Zac Efron és Rose Bryne, akiket Nicholas Stoller rendezett. Hazai premier május 8-án, az amcsik előtt egy nappal.

18_A_Night_in_Old_Mexico

A Night in Old Mexico

Robert Duvall alakítja Emilio Aragon drámájában a főszereplőt, egy texasi birtokost, Red Bovie-t, aki úgy dönt, ahelyett, hogy a nyugdíjasok unalmas életét élné, inkább kalandos útra indul az unokájával. Premier májusban, odakint nyilván.

19_Oculus

Oculus

A Doctor Who bájos vöröse, Karen Gillan alakítja Mike Flanagan horrorjában a főszereplőt, Kaylie-t, akit évek óta kísért egy kegyetlen gyilkosság, amit történetesen a bátyja, Tim követett el, az áldozatok pedig a szüleik voltak, és meglehet, hogy egy természetfeletti erő is közrejátszott, ami a régi tükrükből jött elő. Amikor bátyját kiengedik a börtönből, Kaylie mindent megtesz, hogy bizonyítsa ártatlanságát.

20_Open_Windows

Open Windows

Nacho Vigalondo (Időbűnök) legújabb rendezésében Elijah Wood alakítja a főszereplőt, egy férfit, aki megszállottja egy színésznőnek (Sasha Grey), és kitalálja a módját, hogy hogyan kémkedhet utána számítógépén keresztül.

21_Other_Months

Other Months

Nick Singer filmje egyfajta karaktertanulmány Nashről (Christopher Bonewitz), akinek egy évet ismerhetünk meg az életéből. A férfi csalódott és belefáradt életébe, ezért úgy dönt, semmivel sem akar foglalkozni és inkább hazatér.

22_Penny_Dreadful

Penny Dreadful

Az SXSW-n debütált a Bates Motel pilotja is, és idén a Showtime itt tartja a Penny Dreadful premierjét, ami egyébként május 11-én kerül tévéképernyőkre. Sőt, kapunk egy ízelítő videót a From Dusk Till Dawn tévésorozathoz is, ami március 11-én startol az El Rey Network műsorán.

23_Predestination

Predestination

Az ausztrál származású testvérpáros, Michael Spierig és Peter Spierig állnak a film mögött készítőként, amelyben Ethan Hawke egy időutazó ügynököt alakít, akinek meg kell győznie fiatal önmagát, hogy kapjon el egy veszélyes bűnözőt.

24_Shes_Lost_Control

She's Lost Control

A Berlini Film Fesztiválon debütált Anja Marquardt thrillerje, amelyben Brooke Bloom egy szexterapeutát játszik, akinek élete kezd teljesen felborulni, amikor elkezd dolgozni új kliensével, Johnnyval.

25_Soul_Boys_of_the_Western_World

Soul Boys of the Western World

Ez a zenés dokumentumfilm a '80-as évek popzenéjébe repít vissza minket, és elsősorban a Spandau Ballet nevű együttes azon időszakára fókuszál, mielőtt hatalmas sikereket értek volna el True című balladájukkal.

26_Stage_Fright

Stage Fright

Jerome Sable egy sötét horror-vígjátékkal készül, ami egyben musical is, melynek középpontjában egy tinédzser áll, aki abban reménykedik, hogy követheti anyját a Broadway színpadjára, ehelyett azonban egy művészeti tábor konyhájára kerül, ahol egy gyilkos garázdálkodik.

27_Starry_Eyes

Starry Eyes

Alexandra Essoe egy Sarah Walker nevű nőt játszik a filmben, aki elhatározza, hogy sikeres színésznő lesz Hollywoodban, de amikor egy titokzatos produkciós cégtől végre főszerepet kap egy filmben, rájön, hogy a sikerért borzasztó árat kell fizetnie.

28_Two_Step

Two Step

Az austini Alex Johnson thrillerje Jamesről, egy egyetemről lemorzsolódott fiúról szól, aki beköltözik nagyanyjához, aki azonban hamarosan meghal. James rájön, hogy egy másik férfi úgy vett el pénzt nagyanyjától, hogy azt állította, ő James. A nagyi halála után pedig a férfi Jamestől akar pénzt szerezni.

29_Veronica_Mars

Veronica Mars

Kristen Bell ismét a középiskolás nyomozó, Veronica Mars bőrébe bújik, hogy összehozza a régi bandát tízéves osztálytalálkozójukra. A sorozat legtöbb főszereplője visszatér a filmben is, amelyet a Warner március 14-től tűz vásznakra.

30_What_We_Do_in_Shadows

What We Do in Shadows

Taika Waititi és Jemaine Clement rendezőpáros, akik főszerepeltek is az HBO sorozatában a Slágermájerekben (Flight of the Conchords), a fesztivál favorit Sas kontra cápához (Eagle vs Shark) is volt közük, ezúttal egy olyan filmet rendeztek, amelyben az új-zélandi vámpírok modern társadalomba való beilleszkedését követhetjük nyomon.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .